• Morning Call

VS blijft op slot


Verenigde Staten:

Het was vrijdag een tamme sessie waarbij beleggers het kruit droog hielden. Het wordt niet alleen een zeer spannende week voor Groot-Brittannië en Europa, de Government shutdown is nu officieel de langste uit de Amerikaanse geschiedenis. Het positieve effect van een zich soepel opstellende Federal Reserve is alweer wat tanende. De Dow Jones en S&P 500 bleven onveranderd. De Nasdaq viel 0.2% terug. Vanuit de Amerikaans-Chinese onderhandelingen is weinig naar buiten gekomen, wel werd bekend dat een hoge Chinese onderhandelaar eind van de maand naar de VS zal afreizen. Namens Saoedi-Arabië kwam er nieuws vanuit de OPEC dat men de productie gematigd aan het terugschroeven is i.s.m. Rusland. Opvallend was dat de prijs van olie juist verder onder druk kwam. Bij de fondsen schoot GM omhoog na de goede cijfers en outlook. Netflix profiteerde van een analisten update. Vandaag start in Davos het World Economic Forum, maar zonder Donald Trump.

Binnen de Dow Jones konden Pfizer, United Health en Intel het meest oplopen. Dalers waren Apple, Walgreens Boots en Chevron. Bij de sectoren konden vooral Brokers, Semiconductors en Networking oplopen, Oil, Oil Service en Steel lagen onder druk. De Vix index sloot wederom lager op 18.20% en de 10 jaars rente in de VS daalde naar 2,70%.

Azië:

In Azië waren de ogen gericht op de belangrijke Chinese im- en exportcijfers. Deze vielen beide fors tegen en per saldo bleek het handelsoverschot met de VS ook nog eens met 17% te zijn toegenomen. In Hong Kong daalde de Hang Seng met 0.5% en de Shanghai Composite leverde 0.7% in. De Japanse financiële markten bleven vandaag gesloten. De Kospi index viel wat terug door Samsung en chipbakker Hynix.

Vanmorgen staan de futures voor de Dow Jones index 208 punten lager, de fair value is +19 en daarmee komt de openingsindicatie uit op -227. De Bitcoin handelt momenteel rond de $3500.

Europa:

De Europese beurzen openen vanmorgen lager. De onrust in Frankrijk blijft aanhouden en Macron wil verder in overleg treden met "de gele hesjes".

De Consumentenbond is een rechtszaak tegen KLM begonnen om te zorgen dat de luchtvaartmaatschappij bij het niet komen opdagen de ticket voor de terugreis ongeldig kan worden verklaard. Mocht je dan toch terug naar huis willen kost dat extra geld. Ook bij overstappen of rondreizen kan het overslaan van een onderdeel leiden tot forse extra kosten.

Saxo Bank boekt goede vooruitgang bij zijn voorbereiding van het bod op onlinebroker Binck Bank. De bank wil €6,35 per aandeel betalen inclusief dividend wat neerkomt op €424 miljoen. Begin volgende maand verwacht Saxo een verzoek tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen bij de Autoriteit Financiële Markten. Zoals het nu gaat zou tegen het einde van het tweede kwartaal of in de eerste helft van het derde kwartaal de boel rond kunnen zijn.

De redactie van één van de tijdschriften van de wetenschappelijke uitgeverij Elsevier stapt op. Eigenaar RELX betreurt het besluit, maar de redactieraad wil niet langer werken binnen het besloten publicatiemodel van de uitgeverij en richt een nieuw tijdschrift op. Het nieuwe tijdschrift wordt gepubliceerd door de Amerikaanse uitgever MIT Press. Elsevier zou nog onderhandelen met de redactie.

De Europese Rekenkamer roept het Europees Parlement op dat alle documenten aan de rekenkamer worden gegeven zodat zij haar werk goed kan doen. Op dit moment blijven veel documenten te lang binnen de bank en dat baart de Rekenkamer zorgen. De ECB is verantwoordelijk voor het toezicht op de 130 grote banken van de eurozone en de controle op toezicht ligt bij de Europese Rekenkamer.

Euronext heeft een bod uitgebracht op de Noorse branchegenoot Oslo Børs en wil 145 Noorse kroon per aandeel te betalen wat neerkomt op een totaal van €625 miljoen.

Henk Pieter van Asselt, commercieel directeur bij Intertrust vertrekt nu het bedrijf meer en meer technologie inpast in de bedrijfsvoering. Het bedrijf gaat zijn organisatie versimpelen en daarmee gaan er wat bestuurslagen verloren.

Koersen (8:00)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 23995 -0.02%
S&P 500 2596 -0.01%
Nasdaq 6971 -0.21%
Russel 2000 1446 0.13%
Indices Azië    
Nikkei 20359 0.00%
Kospi 2064 -0.53%
Shanghai 2535 0.00%
Hang Seng 26244 -1.59%
ASX 200 5773 -0.02%
Valuta's    
EUR / USD 1.1470 -0.51%
GBP / USD 1.2843 0.67%
USD / YEN 108.14 -0.25%
Grondstoffen    
Goud future 1291 -0.23%
Zilver future 15.60 -1.08%
WTI oliefuture 50.94 -3.30%

Agenda vandaag

 

Cijfers Land Tijd
Industriële productie Eur 11:00
Groothandelsvoorraden VS 14:30
Nieuwe woningverkopen VS 16:00
Bedrijfsvoorraden VS 16:00
Fabrieksorders VS 16:00
Bouwuitgaven VS 16:00

Dividenden

Fonds Datum Dividend
     

Koersdoel en advieswijzigingen

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Morgan Stanley Heineken €82 naar €73 Onderwogen

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?