• Morning Call

VS zet opmars gewoon weer voort

Verenigde Staten:

In de VS werden de eerste records voor het nieuwe jaar een feit. Specifiek de S&P 500 en Nasdaq, die vorig jaar al respectievelijk 20 en 28% wisten op te lopen. De Dow Jones trok mede door Walt Disney met 0.4% aan naar 24.824. Consumentengoederen en energie trokken de S&P 500 met 0.8% hoger. De Nasdaq wist voor het eerst boven de 7000 te sluiten met een winst van maar liefst 1.5%. Analisten begonnen positief met diverse updates op belangrijke namen als Disney en Netflix. Overname geruchten waren er ook al weer, Amazon zou interesse hebben in retailer target. Beleggers kijken verder al uit naar de banencijfers van komende vrijdag. De olieprijs, die recent al aardig opliep, zou nog verder in beweging kunnen komen als de onrust in Iran verder escaleert. De Rabobank heeft in de VS een voorziening getroffen voor de witwaspraktijken van een filiaal in Texas. Met een boete van $370 miljoen lijkt men er in Utrecht goed vanaf te komen. Novartis is, vanwege een positieve fase 3 -studie voor het middel Kisqali, door de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration aangeduid als doorbraaktherapie tegen uitgezaaide borstkanker bij vrouwen in de pre-menopauze.

Peter Thiel heeft via zijn investeringsbedrijf Founders Fund een flinke positie opgebouwd in de digitale munt bitcoin. De Duits-Amerikaanse miljardair is mede-oprichter van betalingsdienst PayPal en behoort ook tot de eerste investeerders in Facebook.

Binnen de Dow Jones waren General Electric, Walt Disney en Chevron de sterkste stijgers, de dalers waren Home Depot, Procter & Gamble en Travelers Companies. De stijgende sectorer waren Goud gerelateerde, Steel en Natural Gas, de enige dalende sectoren waren High Tec, Automobiles en Utility. De 10 jaars rente staat nu op 2.46% en de VIX index daalde 11.5% naar 9.8.

Azië:

De Aziatische indices hebben nog steeds last van de zwakke dollar en kwamen nauwelijks in beweging. Alleen de Shanghai Composite wist met een plusje van 0.7% de sessie af te ronden. De overige indices bleven rond het vorige slot liggen. Down Under lagen vooral grondstof en staal gerelateerde aandelen goed. In Zuid-Korea trokken de scheepsbouwers fors aan met plussen van rond de 10%. Hyundai Heavy Steel maakte beter een dan verwachtte omzetverwachting voor 2018 bekend. De Chinese munt staat nu op het hoogste punt tegen de dollar in 20 maanden.

De Dow Jones mini future staat vanmorgen op +35 de fair value is +46 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -11 punten. De koers van de Bitcoin schommelt rond de $15.300.


Europa:

De futures in Europa laten vanmorgen een iets hogere opening zien. Topman van de ECB, Nowotny, liet optekenen dat de ECB al in 2018 zou kunnen stoppen met het obligatie opkoopprogramma als de economische groei zich zo blijft ontwikkelen.

Renier Vree wordt de CFO bij Specialty Chemicals. Vree werkt nu nog bij Arcadis als CFO, maar zal in maart beginnen bij AkzoNobel Specialty Chemicals. Tevens wordt Vree lid van het uitvoerend bestuur. PPG Industries heeft een akkoord bereikt over de overname van het Nederlandse verfgroothandel ProCoatings. Dit maakte de oude belager van AkzoNobel, dinsdagavond bekend zonder financiële details te verstrekken. 

Galapagos ontvangt een mijlpaalbetaling van $10 miljoen van samenwerkingspartner AbbVie. Het biotechnology bedrijf krijgt het geld voor de start van de Fase 1 studie met de nieuwe backup C1 corrector. Ook zou het bedrijf weer wat verder zijn met zijn drievoudige combinatietherapie in samenwerking met AbbVie.

Sligro Food Group heeft de omzet in 2017 zien stijgen vooral dankzij samenwerking met Heineken bij Food Service. De omzet steeg met 5,6% naar bijna €3 miljard. Autonoom bleef de stijging steken op een percentage van 2,1%. 25 januari komt het bedrijf met zijn volledige jaarresultaten naar buiten.

Na de verkoop van het belang in Patheon zit DSM op een zak met geld. Het chemieconcern meldt nu dat als er geen mooie overnames gedaan kunnen worden er een aandeleninkoop programma zal worden gestart of er zal een superdividend worden uitgekeerd.

Arcadis krijgt een opdracht voor de uitbreiding van de metro in Brussel hirmee is ongeveer €6 miljoen gemoeid.

Ryanair wil nu ook een Britse vergunning om te vliegen. De Ierse low cost carrier is bang na een harde Brexit niet meer op belangrijke bestemmingen in Engeland te kunnen vliegen.

Fresenius Medical heeft opnieuw van de FDA een tik op de vingers gekregen, medewerkers zouden niet goed omgaan met procedures omtrent steriliteit van de producten.

 

Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 24824 0.42%
S&P 500 2695 0.83%
Nasdaq 7006 1,5%
Russell 2000 2151

0,95%

Indices Azië    
Nikkei 22764 -0.0%
Kospi 2205 0.43%
Shanghai 3370 0,65%
Hang Seng 30568 0,17%
ASX 200 6070 0,15%
Valuta's    
EUR / USD 1.2044 0.11%
GBP / USD 1.3596 0.47%
USD / YEN 112.35 -0.24%
Grondstoffen    
Goud future

1312,3

0,17%
Zilver future 17,04 -0,08
WTI oliefuture 60,37 -0,53%

Agenda vandaag

   
Cijfers Land Tijd
Hypotheekaanvragen VS 13:00
ISM VS 16:00 
FOMC VS 20:00
Autosales VS 20:00

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
 Credit suisse  Randstad    outperform
       

Volg nu ook de Beursvloer via onze mobiele Apps 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?