• Morning Call

Wessanen cijfers vallen tegen

De positieve stemming van de afgelopen dagen moest even terug de ijskast in. Uitspraken van Trump over het beleid van de Fed en de toespraak van Jerome Powell eerder deze week werden verwerkt. Tot nog toe zijn de bedrijfscijfers behoorlijk, al moest eBay een stevige veer laten. Vanuit de macrocijfers bleek dat het aantal steunaanvragen op het laagste niveau sinds 1969 staan. Per saldo leverde de indices rond een 0.5% in. Bij de fondsen lagen de mediagiganten dit keer zelf in het nieuws. Comcast wil nu Sky overnemen, waardoor Walt Disney kansen ziet bij 21st Century Fox. Alle financials lagen onder druk, mede door de lagere rente en de eerder genoemde uitspraken van Trump, dat hij niet blij is met renteverhogingen door de Fed. Een sterke dollar is niet goed voor de Amerikaanse export. Nabeurs kwam o.a. Microsoft met de cijfers, het bedrijf overtrof de verwachtingen en passeerde de $100 miljard omzetgrens. De Cloud blijft de grote groeimotor voor de $8.9 miljard nettowinst. Toch kon het aandeel niet echt meer oplopen.

Binnen de Dow Jones konden IBM, Walt Disney en Home Depot nog het meest oplopen. Travelers Companies, American express en Walgreens waren de grotere dalers. Bij de sectoren konden Utility, Housing en Natural Gas oplopen. De sterkste dalers waren Goud gerelateerde, Steel en Brokers. De 10 jaars rente staat nu op 2.85% en de VIX index, die de volatility weergeeft van de S&P 500, steeg ruim 6% naar 12.9.

Azië:

In Azië kwam de Nikkei wat onder druk te liggen, onder meer door de zwakker wordende yuan. De Chinese beurzen wisten juist wel te herstellen van een matige opening. De Shanghai Composite trok zelfs 1.7% aan en de Hang Seng volgde op gepaste afstand met een plus van 0.6%. In Zuid-Korea liet de Kospi index een kleine plus zien. Samsung liep nog wat op, maar chipbakker Hynix leverde 3% in.

 De Dow Jones future noteert vanmorgen 40 punten lager, de fair value is -10 en daarmee komt de indicatie voor de Dow Jones index uit op -30 punten. De Bitcoin handelt rond de $7400.

Europa:

De Europese beurzen laten vanmorgen een licht lagere opening zien. Het consumentenvertrouwen in Nederland blijft positief, net als in de maand juni. De producentenprijzen in Duitsland zijn in juni met 3% verder gestegen. In mei was de stijging nog 2,7%.

Vopak heeft een minderheidsbelang van 29% in het Pakistaanse lng-onderdeel van Engro genomen. Financiële details zijn niet gemeld. Het belang past volgens de topman Eelco Hoekstra uitstekend in de ambitie om te groeien en het serviceaanbod in lng te diversifiëren.

Wessanen heeft een slechter dan verwacht tweede kwartaal achter de rug. Markten in Frankrijk en het VK lager onder druk en daardoor stelt het bedrijf zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij. De omzet daalde licht tot bijna €157 miljoen en de winst bleef net iets onder de €4 miljoen steken. Voor de rest van het jaar verwacht het bedrijf wel herstel, maar de onderneming gaat nu uit van een gematigde groei bij de eigen merken en dat was eerst nog sterke groei.

Amsterdam Commodities ofwel Acomo kampt nog steeds met moeilijke marktomstandigheden en daardoor zakte de winst in de eerste helft van het jaar. De omzet daalde met 5% ten opzichte van het vorige jaar, onder andere door ongunstige wisselkoersen. Het bedrijfsresultaat ging zelfs met 12% omlaag en onderaan de streep bleef er 11% minder over. Het bedrijf geeft geen voorspellingen voor de rest van dit jaar.

Lichte winstdaling bij het fietsenbedrijf Accell. De nettowinst daalde naar €25,5 miljoen een daling van 3% op een licht hogere omzet. Het bedrijf voert een reorganisatie uit met meer focus op e-bikes en verbeteringen bij marketing en onlineverkoopkanalen. Ook wordt het management onder handen genomen en dat zal moeten leiden tot een versimpeling van de organisatie.

Het Belgische industriebedrijf Bekaert komt met een winstwaarschuwing, terwijl er al een verlaagde winstverwachting was, worden nu ook de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar met 20% verlaagd door aanhoudende druk op de winstmarge. 

Unilever is gestart met de inkoop van nog eens €3 miljard aan eigen aandelen. Het eerste deel van €3 miljard is inmiddels afgerond.

De waarde van het wereldwijd verhandelde volume in indextrackers en andere Exchange Traded Funds waren in juni hoger dan in mei, maar minder groot dan in de eerste drie maanden van het jaar. Aldus een update van Flow Traders.Koersen (8:30)

Indices VS Koers Change
Dow Jones 25064 -0,53%
S&P 500 2804 -0,40%
Nasdaq 7825 -0,37%
Russel 2000 1702 0,62%
Indices Azië    
Nikkei 22667 -0,43%
Kospi 1994 0,26%
Shanghai 2810 1,37%
Hang Seng 28100 0,32%
ASX 200 6278 0,25%
Valuta's    
EUR / USD 1,1667 0,23%
GBP / USD 1,3033 -0,28%
USD / YEN 112,33 -0,43%
Grondstoffen    
Goud future 1222 -0,08%
Zilver future 15,35 -0,58%
WTI oliefuture 68,33 1,02%

Agenda vandaag

Producentenprijzen Dld 08:00
Lopende rekening Eur 10:00
Consumentenvertrouwen Bel 15:00

Koersdoel- en advieswijziging

Instelling Fonds Koersdoel Advies
Barclays Unilever €52.40>€53.50  
Jefferies Unilever €51.50>€56,-  

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?