• Nieuws

Beleggers blij na vier jaar Rutte II

PARTICULIER TERUG NAAR BEURS EN VERDUBBELING ETF-BELEGGERS

Met het einde van het kabinet Rutte II in zicht staat Nederland er niet alleen financieel en economisch beter voor, maar ook veel particuliere beleggers kunnen tevreden terugkijken op de afgelopen vierenhalf
jaar.

De AEX-index steeg tussen het aantreden van het kabinet begin november 2012 en begin maart 2017 ruim 48 procent. Wanneer over die periode alle dividenden en andere uitkeringen werden herbelegd is zelfs
sprake van een plus van ruim 67 procent1.

Kijkend naar de individuele fondsen2  uit de index waren Aperam, Galapagos, en ASML de grootste positieve uitschieters. Imtech - dat failliet ging - en Fugro maakten de grootste val.

Dat blijkt uit onderzoek van BinckBank, waarbij de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor Nederlandse beleggers tijdens de afgelopen kabinetsperiode een rij zijn gezet. Een periode ook waarin voor het eerst in jaren het aantal particuliere beleggers weer begon te groeien en ETF’s en beleggingsfondsen extra in trek waren.

Shell en ING bleven onder Rutte II onveranderd de twee populairste aandelen, maar beleggingen in Galapagos, Ahold en Heineken groeiden relatief het snelst.

De resultaten en verdere uitleg vindt u in ons onderzoek.

Bekijk het onderzoek

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?