• Binck Beleggersbarometer

Vertrouwen belegger voorzichtig omhoog

Belegger laat technologiesector links liggen

Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is in mei voorzichtig verder gestegen, na de dip die in maart werd bereikt. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de maandelijkse Binck Beleggersbarometer.

Hoewel de AEX in april zo’n 5 procent steeg blijven beleggers behoedzaam met een score van 4,3 (op een schaal van -10 tot +10) nadat de barometer rond de jaarwisseling nog op 6,2 piekte.

Shell, Aegon en ASML zijn deze maand binnen de AEX en AMX de favoriete aandelen onder beleggers. Air France KLM voert, voor Altice, duidelijk de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aan.

Opvallend is dat de technologiesector niet langer de populairste beleggingscategorie is. De sector moet deze plek deze maand afstaan aan de energiesector. Ook beleggingen in financials en farma zijn in mei voor het eerst in lange tijd meer in trek dan tech aandelen.

Het complete overzicht is hier te vinden.


Disclaimer:
BinckBank peilt elke maand in de landen waar het actief is het beleggerssentiment onder haar klanten. De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?