• Next Trade

Amazon first

Inspelen op herstel Amazon

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Amazon.

Fundamenteel

De kwartaal- en jaarcijfers zijn nog maar net droog en de eerste stofwolken dalen weer neder. Amazon en cijfers is nooit een saaie combinatie. De verwachtingen zijn elk kwartaal weer hooggespannen en dit keer was dat niet anders. Er is ook veel om naar te kijken. Niet alleen de vrije kasstroom of nettowinst, maar vooral ook de verdeling van de omzet per regio en de ontwikkeling in de cloud zijn onderwerpen waar analisten naar kijken om uit te vinden hoe het fonds ervoor staat.

De kale cijfers zijn zonder meer uitstekend over het laatste kwartaal. Amazon hanteert drie segmenten: Verkoop in VS, verkoop internationaal en haar Amazon Web Services (AWS), zeg maar de clouddiensten. Hoewel de omzet overal toenam, maken analisten zich wel zorgen om de internationale afzetmarkten. Daar lopen de kosten op en wordt nog geen winst gedraaid. Gegeven het feit dat grote Amerikaanse multinationals nauwelijks voet aan de grond krijgen in China en een belangrijke afzetmarkt als India ook nog niet goed draait, zijn die zorgen wel terecht.

Bij Amazon zijn Alexa en alle daarop voortbordurende gadgets een mega hit. Prime heeft inmiddels bijna 100 miljoen abonnees en het onderdeel AWS groeit als kool, inclusief een gezonde winstmarge. Dat er ook veel analisten nog groei zien in het aandeel, is dan ook meer dan begrijpelijk. De markt laat nu eenmaal vaak de emoties te ver doorschieten.

Technische analyse

Na het publiceren van de cijfers opende het aandeel rond de 5% lager en naderde daarmee de groene steunlijn rondom het $ 1.590 niveau. Daar tegenaan ($ 1.650 á $ 1.600) zie ik als een instapniveau voor een verdere rit omhoog. Op termijn verwacht ik dan een nieuwe test van de blauwe lijn op het niveau van $ 1.784. Per saldo zal dat een opmars van een kleine 10% betekenen. Uiteraard zijn er ook risico’s, zoals het doorbreken van de recente bodem op $ 1.590. Daarom kunt u naast de ingebouwde stop van de turbo besluiten om zelf een stoploss aan te houden die iets onder de recente bodem ligt. Dat zou bijvoorbeeld de $ 1.580 kunnen zijn ( rode lijn).

Amazon 1-2

Koersverloop Amazon in USD


De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Amazon noteert in USD. Als gevolg van valutaschommelingen kan het rendement in EUR hoger of lager uitvallen. 


Een Binck turbo long

Omdat de stoploss net onder de $ 1.580 aangehouden wordt en de hefboom onder de 10 moet liggen, kiezen we een Binck turbo long 1545.334 met ISIN: BCK103576554. Met een referentie van $ 1.625 in het aandeel, noteert deze op € 0.80. De ratio is 100, hetgeen aangeeft dat 100 turbo’s vergelijkbaar zijn met 1 aandeel Amazon.

Mocht onverhoopt de koers toch wegzakken tot onder de $ 1.580, dan zal de waarde van de turbo met ongeveer € 0.40 afnemen.  Matuurlijk kunt u ook uw gehele inleg verliezen bij deze trade.  Bij het kopen van turbo’s op Amerikaanse aandelen, heeft u blootstelling aan de Amerikaanse dollar. 

Bij het bereiken van het eerste koersdoel op $ 1.784 zal de waarde zijn toegenomen naar grofweg € 2.20. Dit onder voorbehoud van de nu geldende EUR/USD koers van rond de € 1.1450. 

Conclusie

Denkt u dat het aandeel Amazon vanaf de huidige niveaus rond de $ 1.650 of lager weer kan oplopen naar de $ 1.784 of hoger, dan kunt u daarop inspelen met een Binck turbo long. 


Naar het orderscherm

Disclosure: Bart Peters heeft geen positie in Amazon.  

Bronnen: Amazon Investor Relations, IEX Premium 1 februari 2019, Marketwatch.com en Statista.com. 

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.


OVER TURBO'S

Turbo’s zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert BinckBank inkomsten uit de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de turbo raadplegen waarin u wilt beleggen. Naast de financieringskosten wordt het rendement van uw Binck turbo ook beïnvloed door de indirecte transactiekosten (spreadkosten). 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?