• Next Trade

Heeft de bodembel geklonken voor Heineken?

Inspelen op een herstel met een turbo long

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Heineken.

Fundamenteel

Waar voeding- en supermarktketens het de laatste weken nog relatief goed deden, moesten de bierbrouwers wederom terrein prijsgeven. Bij Ab InBev werd dat deels veroorzaakt door zorgen over de grote schuld die het bedrijf mee torst na de overname van SAB Miller. De halvering van het dividend eind oktober hielp uiteraard ook niet echt, al was deze bedoeld om de schuld versneld weg te werken. Ondanks de recente daling van de diverse bierbrouwers kwam Goldman Sachs vorige week nog met een downgrade op de Europese biersector. Zij zien beren op de weg in met name de Emerging Markets zoals Brazilië, Nigeria en Vietnam. Opvallend genoeg gaven de bierbrouwers per saldo echter nauwelijks reactie hierop.

Daar staat tegenover dat Heineken stevig gaat samenwerken met China Resources Beer. Met de huidige bodemvorming, lijkt het er dan ook op dat beleggers één en ander ruimschoots hebben ingeprijsd. 

Technisch

Technisch noteerde het aandeel recent diverse malen tegen de € 75.40 aan. (groene lijn). Een niveau waar sinds begin oktober tot nog toe steeds steun werd gevonden. Ondertussen werd er nog wel een top tegen de € 82 (blauwe lijn) aan gevormd. Daarmee staan we mogelijk aan het begin van een zijwaartse range, die ons terug moet voeren naar de €82 regionen.

Onder de € 75.40 steun ligt een tweede steun op € 72 (rode lijn) en die kan prima dienen als stoploss-niveau.

grafiek-nexttrade-heineken

 

Een turbo long

Denkt u dat het aandeel Heineken vanaf de huidige niveaus rond de € 76 weer kan oplopen naar de € 82 of hoger, dan kunt u daarop inspelen met een Binck turbo long. Omdat de stoploss net onder de € 72 aangehouden wordt en we de hefboom rond de 10 willen hebben, kiezen we een Binck turbo Long 69.644 met ISIN: BCK103300201. Met een referentie van € 76.30 in het aandeel, noteert deze op € 8.75. De ratio is 1, hetgeen aangeeft dat 1 turbo vergelijkbaar is met 1 aandeel Heineken.

Mocht onverhoopt de koers toch wegzakken tot onder de € 72, dan neemt de waarde van de turbo af met € 4.30. Let wel, de ingebouwde stoploss is dan nog niet geraakt maar in dit voorbeeld neemt u wel afscheid van de turbo long iets onder de € 72 in het aandeel Heineken. Bij het bereiken van het eerste koersdoel op € 81.80, neemt de waarde toe naar € 14.25.

Met een turbo long kunt u inspelen op een stijging van aandelen, grondstoffen of buitenlandse valuta, echter met een aanzienlijk kleinere investering. Let daarom op dat u uw investering afstemt op de onderliggende waarden en niet de absolute investering. Dus als u normaal gesproken 100 aandelen long zou gaan, schaft u nu 100 turbo’s long aan. Bij het bereiken van de stop-loss kunt u uw gehele investering kwijtraken.

Conclusie

Verwacht u dat het aandeel Heineken binnenkort weer omhoog kan gaan bewegen, dan is deze strategie mogelijk een manier om daarvan te kunnen profiteren.


Naar het orderscherm

 

Disclosure: Bart Peters heeft geen positie in Heineken. Bronnen: Heineken Investor Relations, Dow Jones News 19-11-2018, IEX Premium 24-10-2018

OVER TURBO'S EN OPTIES 

Turbo’s zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert BinckBank inkomsten uit de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de turbo raadplegen waarin u wilt beleggen. Naast de financieringskosten wordt het rendement van uw Binck turbo ook beïnvloed door de indirecte transactiekosten (spreadkosten). 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?