• Next Trade

Aalberts, profiteren zonder kwartaalcijfers?

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Aalberts Industries.

Dit artikel is bedoeld voor de ervaren, actieve belegger met een hoge risicoacceptatie. Turbo’s zijn risicovolle producten en niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn.

Fundamenteel

Aalberts is één van die weinige slimme bedrijven die juist niet met 3e kwartaalcijfers komen. Want laten we eerlijk zijn, ieder kwartaal betere resultaten moeten laten zien, kan zijn doel voorbij streven. Beleggers houden graag de vinger aan de pols, maar als je als bedrijf wat probeert op te bouwen, is elke drie maanden rapporteren wel erg korte termijn denken. In november komt het bedrijf met een roadshow langs bij analisten in Chicago, Londen en Frankfurt en dat kan de koers wel eens positief beïnvloeden. Dat mag ook wel, want het aandeel daalde in een jaar tijd met dik 30% en dat lijkt ons eerlijk gezegd wat aan de stevige kant. 

Aalberts Industries wordt al jaren goed geleid, ook na het opstappen van de topman Jan Aalberts, die nog altijd wel een oogje in het zeil houdt. Het bedrijf heeft een technologische voorsprong in de vele niches op technologiegebied waar het zich op concentreert. Precies dat is ook de doelstelling van het bedrijf: marktleider in niches zijn. Het zorgt voor prijszettingsmacht. Dat in combinatie met het succesvol uitvoeren van operationele excellentie programma’s, moet zorgen voor verbeterde winstmarges. Natuurlijk moet Aalberts Industries wel opletten dat ze de vele balletjes goed in de lucht houden. Daarnaast moet men toezien dat de schuldenlast door de vele overnames uit het recente verleden niet te ver oploopt, maar de track record van het concern is al heel lang heel goed. 

Technisch

Aalberts Industries heeft sinds eind juni van dit jaar een daling van €14,00 naar de recente bodem van €30,29 achter de rug. Daarmee werd een correctie ingezet van bijna 76.4% ten opzichte van van de laatste grote beweging omhoog en tevens een oude top uit oktober 2016 opgezocht. Deze top kan nu beschouwd worden als bodem. Toch iets om bij stil te staan. Dat deed de koers van het aandeel dus ook en deze begint zoals u hier onder ziet zelfs weer wat op te lopen. Indien de koers boven de €30,00 blijft noteren, blijft de long opzet van kracht en is er ruimte tot aan de vorige topjes van rond de €37,50.  

Aalberts Koersverloop Aalberts

Een turbo long

Gelet op de recente bodems in het aandeel rond de €30, willen we een stoploss kiezen die daar net onder ligt. De Aalberts Industries Binck Turbo Long 29.82 staat op het moment van schrijven op €5,25. De koers van het aandeel zelf is op het moment van schrijven €32,90. Bij één koersbeweging tot €37,50 zal de waarde van de turbo oplopen naar ongeveer €10,35.

Met een turbo long kunt u inspelen op een stijging van aandelen, grondstoffen of buitenlandse valuta, echter met een aanzienlijk kleinere investering. Let daarom op dat u uw investering afstemt op de onderliggende waarden en niet de absolute investering. Dus als u normaal gesproken 100 aandelen long zou gaan, schaft u nu 100 turbo’s aan. In dit geval moet u er ook nog rekening mee houden dat turbo’s complexere instrumenten zijn die tussentijds hard kunnen variëren in waarde.

Conclusie

Als u denkt dat het aandeel Aalberts Industries een vervolg kan geven aan de kort geleden ingezette herstelbeweging, dan is dit een methode om daarvan te profiteren.

Naar het orderscherm

 

Disclosure: Bart Peters heeft geen positie in Aalberts Industries
Bronnen: De Beursvloer Blog 25-10, Bloomberg, Dow Jones Nieuwsdienst, Aalberts Industries Investor Relations 


Over turbo's en opties 

Turbo’s zijn risicovolle producten en uitsluitend geschikt voor ervaren, actieve beleggers met een hoge risicoacceptatie. Turbo’s zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert BinckBank inkomsten uit de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt, op turbos.binck.com het prospectus, het Essentiele informatiedocument (Eid) en de definitieve voorwaarden te raadplegen. Opties zijn risicovolle producten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?