• Next Trade

ABN AMRO, beste keus onder de banken?

Inspelen op een stijging met een turbo long

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel ABN AMRO.

De genationaliseerde bank ABN AMRO heeft het, net als veel andere banken, niet goed gedaan in 2018. Er waren vooral problemen van buitenaf, zoals twijfels rondom de Italiaanse bankensector en een mogelijke economische afkoeling die de complete bankensector teisterden. De cijfers van de Amerikaanse banken die vorige week binnenrolden waren verdeeld, maar nog niet erg overtuigend. ABN AMRO is daar allemaal niet ongevoelig voor. Intern zijn er echter ook twijfels gerezen. De brandbrief van 40 managers aan het management van De Bank, die in november expres uitlekte, liegt er niet om. De integriteit van het bestuur wordt door de managers in twijfel getrokken. Met het kostbare witwas schandaal van ING in het achterhoofd, zorgt het voor extra onzekerheid. Niet fijn dus.

Toch is het de vraag of door al deze factoren de resultaten van de bank dermate onder druk zullen staan dat de daling van ABN AMRO terecht zal blijken. Het profiel van de bank is inmiddels nogal saai. De risico’s en grootheidswaan van weleer zijn weggefilterd na de financiële crisis die van het ooit grote ABN AMRO een staatsbankje maakte. Met blootstelling aan vooral Nederland. Saaie bedrijven belonen in het algemeen de aandeelhouders met een winstuitkering. Zo ook ABN AMRO. Al sinds de beursgang (opnieuw) in 2015 keert men een geleidelijk oplopend deel (pay-out) van de winst uit. De komende jaren mag die volgens analisten zelfs oplopen naar maar liefst 70% in 2020. Dat terwijl het dividendrendement bij de huidige koers al dik 6% is. In combinatie met het (voor een bank) lage risicoprofiel, zorgt dat ervoor dat ABN AMRO binnen de bankensector de slechtste keuze nog niet lijkt.

Technische Analyse

Charttechnisch is ABN AMRO redelijk aangetrokken van de recente bodems die eind vorig jaar werden neergezet. De ommekeer wordt bevestigd door de oplopende RSI-indicator en de doorbraak van de dalende weerstandslijn op ongeveer € 22. Tevens wordt er een ouderwetse omgekeerde hoofd/schouder patroon afgemaakt en dan komen de vorige toppen van € 24.40 (groene lijn) in beeld. Dat is dan ook meteen het koersdoel omhoog. Mochten de weerstanden echter te stevig blijken, door (bijvoorbeeld) Brexit of handelsoorlogsvrees in de markt, dan kunt u alsnog instappen op die zwakte, zolang de koers maar boven de neklijn (rode lijn) op € 21.90 blijft.

ABNAMRO-NextTrade-22jan2019
Koersverloop ABN AMRO

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Een Binck Turbo Long


Wanneer u het idee heeft dat het aandeel ABN AMRO verder kan oplopen, kunt u daarop inspelen met een Binck turbo. We kiezen in dit geval een gewone Binck turbo Long 21,0116 (ISIN: BCK103576052) met een stoploss tegen de laatste bodems.

Het is niet uitgesloten dat de Brexit (dreiging) de koers tussentijds nog even lager zet. U kunt er dus ook voor kiezen om op een dipje te kopen. Of op de huidige koers, voor het geval u de stijgende lijn wil meepakken. De koers van de turbo is op het moment van schrijven € 2,77, bij een koers van € 22,77 in ABN AMRO. Bij een herstelbeweging tot de vorige toppen op € 24.40, zal de waarde van de turbo op € 4,35 staan, 57% winst op de eigen inleg. Risico’s zijn er uiteraard ook. Mocht het aandeel niet stijgen, maar juist dalen, dan kunt u maximaal uw gehele inleg verliezen.


Conclusie

Bij een beweging in het aandeel ABN AMRO omhoog is deze strategie een manier om daarvan te kunnen profiteren.

Naar het orderscherm


Disclosure: Bart Peters heeft geen positie in ABN AMRO.  Bronnen: ABN Amro.com, ABM Financial News, Bloomberg, Financieel Dagblad, ABN Amro investor relations.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.


OVER TURBO'S

Turbo’s zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert BinckBank inkomsten uit de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de turbo raadplegen waarin u wilt beleggen. Naast de financieringskosten wordt het rendement van uw Binck turbo ook beïnvloed door de indirecte transactiekosten (spreadkosten). 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?