• Next Trade

Aalberts Industries: gaat de auto-industrie verder aantrekken?

Bart Peters is werkzaam als beursanalist voor de Active Hedge Group en bespreekt vandaag het aandeel Aalberts.

Aalberts Industries heeft een technologische voorsprong in veel niches op technologiegebied. Precies dat is ook de doelstelling van het bedrijf: marktleider in niches zijn. Het zorgt voor prijszettingsmacht. Althans, als de nichemarkt niet gaat wankelen zoals de auto-industrie. Vanaf mei 2018 begon dat duidelijk een hoofdpijndossier te worden. Steeds minder vraag vanuit deze sector deed niet alleen bijvoorbeeld ArcelorMittal pijn. Sinds de zomer van 2019 begonnen beleggers echter te beseffen dat Aalberts meer is dan alleen een toeleverancier aan de ‘automotive’ industrie. In onderstaande grafiek zien we een gestaag oplopende koers. De blauwe lijnen, die ietwat  naar elkaar toelopen, markeren een oplopende trend, waarbij de volatility (beweeglijkheid) van het aandeel aan het afnemen is. Tevens nadert de koers een weerstand (bovenste blauwe lijn) én zien we aan de RSI indicator onder de grafiek dat het aandeel wat ‘overbought’ raakt. (de paarse lijn raakt de rode horizontale lijn) De toppen van rond de € 44.00 in de koers uit begin 2018 kunnen een stevige weerstand vormen. 

 
Aalberts 11-11-2019

Bron Binck ProTrader : Technische Analyse van het koersverloop voor het aandeel Aalberts. Zie de tekst boven de grafiek voor een uitleg bij de verschillende gekleurde lijnen.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Om een juiste keuze te maken voor een optiestrategie kijken we nog naar een aantal zaken. Er worden geen derde kwartaalcijfers verstrekt, wel zijn er eind november en begin december diverse presentaties voor analisten gepland. Een mogelijk dividend zal pas in de mei opties verwerkt zitten.
Uitgaand van een afvlakking van de koers en (eventuele) daling is gekozen voor een short straddle met een gekochte put als dekking. Er is gekozen voor de expiratie in januari 2020.

 

Aalberts Call/Put Maand Uitoefenprijs Prijs

Koop

Put

Januari 2020

 37.00

€ 0.55

Verkoop Call  Januari 2020  39.00  € 1.60
Verkoop Put Januari 2020 39.00  € 1.10


In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze short straddle met long put (optiecombinatie) weergegeven op basis van expiratie op 17 januari 2020. Als het aandeel Aalberts Industries op deze datum rond de € 39.00 staat, wordt de maximale winst van € 2.15 behaald. Als het aandeel door blijft stijgen, kan uw verlies onbeperkt oplopen.

Margin

Bij het schrijven van opties bent u verplicht margin aan te houden. Dit is een borgstelling omdat u een risico aangaat waarvan het nog niet duidelijk is wat de financiële consequenties zijn. Bij een short straddle bent u altijd margin verschuldigd. 

 payoff 11-11-2019

 

Afbeelding: payoff analyse van een short straddle op het aandeel Aalberts met een gekochte put optie als dekking van de geschreven put optie.

Conclusie

Als u denkt dat het aandeel Aalberts de komende maanden blijft liggen in een range van € 37.00 á € 41.00, dan is deze optiestrategie een manier om daarvan te profiteren. Op expiratie 17 januari is het break-even-punt € 39.00 plus de ontvangen opbrengst van de optiestrategie. Uw verlies ontstaat dus alleen boven de € 41.15 en loopt evenredig mee met het doorstijgen van het aandeel. Mocht het aandeel dalen, dan loopt u geen risico vanwege de gekochte put optie.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. 

Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel geen positie in Aalberts Industries.
Bronnen:  Aalberts Industries Investor relations, IEX Premium 25-7-2019.


Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?