• Next Trade

Inspelen op “waanzinnig” herstel

Bart Peters is werkzaam als beursanalist voor de Active Hedge Group en bespreekt vandaag het aandeel ABN AMRO.

Tegen het eind van het jaar wordt het weer tijd voor een aantal vaste tradities. Daar behoort inmiddels het illustere rijtje met waanzinnige voorspellingen van Saxo Bank hoofdeconoom Steen Jakobsen zeker bij. Een tiental mogelijke economische scenario’s die met een knipoog bekeken mogen worden. Of toch niet? Eén van de waanzinnige voorspellingen is een stevig herstel voor de financials, gedreven door een hogere rente in Europa. Met een nieuwe president bij de ECB gaat er mogelijk ook een nieuwe wind waaien. De negatieve rentes zijn een nagel aan de doodskist van de financiële instellingen. Zeker omdat ze deze negatieve rente niet gaan doorberekenen aan de kleinere klanten. Dat laatste alleen al zal honderden miljoenen verlies gaan opleveren. Daarnaast blijkt het geen enkele aanmoediging om meer krediet te verstrekken, zoals eigenlijk de bedoeling van de ECB was. Ergo, een eventueel herstel van de korte rente zal de financials een stevige duw in de rug geven.

Onderstaand een weekgrafiek van ABN AMRO en dit keer dus geen daggrafiek. De felle opmars vanaf juli 2016 is goed te zien, net als het daarop volgende dalende trendkanaal, weergegeven door de twee blauwe lijnen. Meer recent zien we de steun op € 15.60 (licht rode lijn) en de eerder genoemde bodem van juli 2016 op € 14.00 ( donkerrode lijn). Die laatste zou nu de “last line of defense” moeten zijn. Op weekbasis is de steun van €15.60 echter nog niet definitief gebroken, daartoe zal het aandeel enkele weken onder dit niveau moeten noteren.


grafiek 7-12-2019

Bron Binck ProTrader : Technische Analyse van het koersverloop voor het aandeel ABN AMRO. Zie de tekst boven de grafiek voor een uitleg bij de verschillende gekleurde lijnen.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Denkt u dat het analistenteam van Steen Jakobsen een punt heeft, of dat ABN AMRO om andere redenen dan een rentestijging van de ECB weer verder kan aantrekken, dan zou een maart 2020 “out-of-the-money” call een interessante optie kunnen zijn.  Een “out-of-the-money” call bevat weliswaar veel premie, maar vergt ook een beperkte investering. Het aandeel ABN AMRO is recent stevig gedaald en zou bij een eventueel herstel wederom een grote beweging kunnen maken. Dan kunt u met deze call in optima forma profiteren. Het dividend van ABN AMRO wordt pas uitgekeerd na deze periode, dus daar hoeven we geen rekening mee te houden. Mocht de koers van het aandeel zakken, dan kunt u ook uw gehele inleg verliezen.

Met een referentiekoers van € 15.20 in het aandeel ABN AMRO:

ABN AMRO Call/Put Maand Uitoefenprijs Prijs

Koop

Call

Maart 2020

 16.00

€ 0.45


In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze call optie weergegeven op basis van expiratie op 20 maart 2020. Als ABN AMRO op deze datum op of boven de € 16.45 staat, wordt er winst behaald.


payoff 7-12-2019

Afbeelding: payoff analyse van een call optie op het aandeel ABN AMRO.

Conclusie

Als u denkt dat het aandeel ABN AMRO in de komende maanden weer kan oplopen tot € 16.45 of hoger, dan is dit een goede methode om daarop in te spelen. Mocht het aandeel al in de komende weken aantrekken, dan staat u eerder op winst. Uw investering is tevens uw maximale risico. 

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. 

Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel een  longpositie in ABN AMRO.
Bronnen:  Saxobank website 3-12-2019Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?