• Next Trade

Scoort Ahold Delhaize wel met de leeuwinnen?

Bart Peters is werkzaam voor Active Hedge en bespreekt vandaag het aandeel Ahold Delhaize.


Net als een aantal andere AEX fondsen kende ook het aandeel Ahold Delhaize geen goede periode vanaf eind maart. Waar het lang als een soort van “safehaven” werd beschouwd, laten beleggers het nu toch even links liggen. Opvallend omdat online een stevige omzetgroei werd behaald. Wie echter kritischer kijkt, ziet dat de groei bij Ahold volledig vanuit Bol.com komt en de groei in de VS vooral in de besparingen zat. Daarvan weten we dat die niet eeuwig door kunnen gaan. De gevolgen van de stakingsacties in de VS zullen pas in het tweede kwartaal zichtbaar worden. In welke mate is al dit minder goede nieuws nu verwerkt in de huidige koers? Aan de andere kant staan we aan de vooravond van een zomer met een aantal grote sporttoernooien. Een combinatie die de omzet wel eens flink kan stuwen. Niet voor niets dat retailers als Blokker en Albert Heijn stevig uitpakken met het ondersteunen van o.a. onze Leeuwinnen (Nederlands dameselftal).

Technisch

Technisch bekeken werd de belangrijke horizontale steun op € 21,95 (donkerblauwe lijn) met een paar testjes stevig doorbroken. De recente bodem op € 19,85 (rode lijn) heeft nog geen echte hertest gezien, maar is wel vrijwel exact de afstand die we eerder zagen tussen de € 24,00 high en de steun op de eerder genoemde € 21,95. Binnen de Technische Analyse zijn dit soort symmetrische patronen veelzeggend. Belangrijk voor het inzetten van een herstelbeweging is dat we geen lagere bodem meer plaatsen dan de € 19,85. Een echt herstel moet ons via de € 21.95 uiteindelijk brengen naar een nieuwe test van de € 24,00. Daarbij zijn nog een aantal openstaande gaatjes in de grafiek te dichten. (lichtblauwe blokjes).

grafiek 6-6

Koersverloop aandeel Ahold Delhaize.  De horizontale blauwe en rode lijnen zijn steunen. De groene horizontale lijn een weerstand. De diagonale groene lijnen geven een trend aan.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Bij de keuze van een optiestrategie is het altijd goed eerst te kijken of er nog dividend valt binnen de looptijd van de opties. In het geval van Ahold is dat € 0,28 in het derde kwartaal. Wanneer exact weten we pas na de tweede kwartaalcijfers op 7 augustus. Toch is het goed daar niet van te schrikken, we willen de opties wel de tijd geven om te werken. Een gevolg kan echter zijn dat de keuze niet valt op een ‘in-the-money’ call, die mogelijk  dan al een vervroegde uitoefening kent. De stocktermijnprijs op decemberbasis ligt nu dus iets boven de € 19,90, waarmee de 20 uitoefenprijs ‘at-the-money’ is. Daarmee valt de keuze op de december 2019 call 20.00 met een prijs van € 1,05.


Met een referentiekoers van € 20.20 in het aandeel Ahold Delhaize:

Ahold Delhaize

Call/Put

Maand

Uitoefenprijs

Prijs

Koop

 Call December 2019

20.00

€1,05


Bij bovenstaande call optie hoort onderstaand plaatje van de potentiële winst en verlies. Mocht op de kortere termijn het aandeel met één euro stijgen, dan loopt de call mee met vijftig eurocent. Elke euro hoger doet de call sneller meebewegen. Op expiratie 20 december 2019 blijft er winst over bij een slot boven de € 21,05. Het maximale risico is uw investering.


payoff 6-6 

Conclusie         

Als u denkt dat het aandeel Ahold Delhaize de komende maanden weer kan herstellen naar een range van € 22,00 á € 24,00, dan is deze call mogelijk een manier om daarvan te profiteren.

Bart Peters heeft momenteel geen positie in Ahold Delhaize.

Bronnen:  Ahold Delhaize investor relations, DFT 8 mei 2019, IEX Premium.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen.


Naar het orderschermOver opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?