• Next Trade

ASM International, geen last van hoogtevrees?

Bart Peters is werkzaam als beursanalist voor de Active Hedge Group en bespreekt vandaag het aandeel ASM International.

Van de diverse chip-gerelateerde aandelen hebben ASMI en BE Semiconductor Industries misschien wel het grootste herstel laten zien. Dat terwijl de vooruitzichten voor met name het geheugensegment nog geen verbetering gaven. Vandaag gaat de Next Trade echter alleen over ASMI. De derdekwartaalcijfers van het bedrijf waren eind oktober goed, de cashflow, mede dankzij het binnenstromen van schikkingsgelden vanuit Japan, zelfs uitstekend. Voor het vierde kwartaal was de outlook sterk en vooral positief. Kortom genoeg redenen voor een koersfeestje en dat is precies wat we afgelopen weken gezien hebben. Verder is het goed te weten dat ASMI momenteel bezig is met het uitvoeren van een aandeleninkoopprogramma, welke langzaam op het eind loopt. De grote vraag is dan natuurlijk wel: hoe nu verder?

Daarvoor kunnen we o.a. naar de grafiek van het aandeel kijken. Zoals hieronder te zien zat het aandeel in 2018 in een dalende trend, weergegeven door de parallelle blauwe lijnen. Vanaf begin 2019 werd een sterk herstel ingezet tot bijna € 63.00, de top van 2018. De zeer beperkte correctie die volgde was een voorbode voor hogere koersen. Om een beeld van deze opmars te krijgen, maken we gebruik van Fibonacci projecties. (bruine lijnen)  Deze geven een bijna ultiem koersdoel van € 107.75 aan, hetgeen 200% van de opmars is tussen begin 2019 en de eerste top rond 26 april 2019. Een eventuele daling zou steun kunnen vinden op 100%, welke tegen de € 80.00 aan ligt.


grafiek 25-11

Bron Binck ProTrader : Technische Analyse van het koersverloop voor het aandeel ASMI. Zie de tekst boven de grafiek voor een uitleg bij de verschillende gekleurde lijnen.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Wat kunnen we met deze kennis? Lopen we op de laatste benen van een extreem sterke opmars? Al het recente nieuws was al goed en is ingeprijsd, dus wat kan nu nog positief verrassen? Deze Next Trade kan voor twee doeleinden worden gebruikt:

U heeft de aandelen ASMI long en wilt nog lang blijven zitten, een tijdelijke bescherming tegen een tussentijdse daling is echter wel gewenst.
U denkt dat in de komende maanden het aandeel ASMI een (tijdelijke) daling zal ondergaan.

Voor beide gevallen is de februari 2020 put 96.00 een optie om naar te kijken. Voor iets meer dan € 5.00 koopt u bescherming voor een terugval in het aandeel, waarbij u er rekening mee moet houden dat rond expiratie van deze put optie ook de cijfers over het vierde kwartaal bekend gemaakt kunnen worden. (uitgaand van de data over 2019). Mocht uw visie niet uitkomen en het aandeel stijgen, dan kunt u in het uiterste geval uw gehele inleg verliezen. 
  
Met een referentiekoers van € 99.00 in het aandeel ASMI:

ASMI Call/Put Maand Uitoefenprijs Prijs

Koop

Put

Feb 2020

 96.00

€ 5.15


In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze put optie weergegeven op basis van expiratie op 21 februari 2020. Als ASMI op deze datum onder de € 90.85 staat, wordt er winst behaald. Uiteraard zal deze winst veel eerder optreden als het aandeel al op kortere termijn gaat dalen. Er kan dan immers veel ‘premie” in de put komen. 


payoff 25-11

Afbeelding: payoff analyse van een put optie op het aandeel ASMI.

Conclusie

Als u denkt dat het aandeel ASMI de komende maanden kan dalen naar een range van € 80.00 á € 90.00, dan is deze put optie een manier om daarvan te profiteren. Op expiratie 21 februari 2020 is het break even punt de uitoefenprijs van de put, namelijk € 96.00 - de investering van € 5.15 = € 90.85. Uw maximale verlies bedraagt de investering van € 5.15, de maximale winst kan een veelvoud hiervan bedragen.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen. 

Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel geen positie in ASMI.
Bronnen:  ASMI Investor relations en IEX Premium 31-10-2019.Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?