• Next Trade

Bart Peters is werkzaam voor Active Hedge en bespreekt vandaag het aandeel Corbion.

Wat ooit begon als de Centrale Suiker maatschappij (CSM) is onder de nieuwe naam Corbion uitgegroeid naar een wereldwijd producerende leverancier van melkzuur en afgeleide producten. De connectie met vroeger is nog dat melkzuur bereid wordt van gefermenteerde suikers. De heilige graal voor Corbion blijft het ontwikkelen van bio plastics die afbreekbaar verpakkingsmateriaal kunnen gaan vormen. Er is echter meer, zo werkt men ook met algen en andere bio-ingrediënten. Deze worden o.a. gebruikt in cosmetica en verzorgingsproducten. Fundamenteel blijft de omzet echter sinds 2015 hangen en kwam ook de nettowinst verder onder druk te liggen door dalende marges. De recente opmars van het aandeel, die zelfs fractioneel boven de top van 2018 uitkwam, is dan ook een goed moment om eens in te zoomen op dit oer-Hollandse aandeel.

Technisch:

Tussen de zomer van 2018 en 2019 werd in een tijdsbestek van een jaar een stevige, maar tevens symmetrische beweging gemaakt. Van een net geen all-time high op € 30.47 in juli 2018 naar een relatieve bodem op € 22.88 tegen het slot van dat jaar. Begin 2019 volgde het herstel naar een wederom net geen all-time high op € 30.20. Opvallend hierbij is dat de werkelijk hoogste koers in het aandeel nog stamt uit november 2000 op een stand van € 30.65. Een potentieel fraai niveau voor een eventuele correctie is de bruine 50%-lijn welke ligt rond € 26.50.

 

grafiek Corbion 4-7

Koersverloop aandeel Corbion.  De bruine lijnen geven de bandbreedte aan van de historische koers uitgedrukt in een percentage. Het onderste deel van de grafiek is de RSI (Relative Strenght Index) met daarin de rode lijn als overbought niveau en de onderste groene lijn is het oversold niveau.


De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

In de afgelopen weken is de volatility op opties (de bewegelijkheidspremie) rap lager geworden, een patroon dat niet ongewoon is na een forse stijging binnen de aandelenmarkten. De premies van opties worden daardoor goedkopr. Dat is een bijkomend voordeel als u bescherming zoekt op een bestaande aandelenportefeuille of denkt dat het aandeel in de komende periode wat terug kan zakken. De grootste impact van deze volatility op opties vinden we bij de langer lopende series. Daarom kies ik voor de december 2019 put CRBN 29.00.

Met een referentiekoers van € 29.60 in het aandeel Corbion:

Corbion Call/Put Maand Uitoefenprijs Prijs

Koop

Put

December 2019

29.00

€ 1.35

 

In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze put weergegeven op basis van expiratie op 20 december 2019. Als Corbion op deze datum onder de € 27.65 staat, wordt er winst behaald. Boven de € 27.65 zal de putpremie langzaam uitdoven en is uw inleg tevens uw maximale risico.

payopff 4-7

Afbeelding: payoff analyse van de december 2019 put optie op het aandeel Corbion. 

Conclusie         

Als u denkt dat het aandeel Corbion in de komende maanden terug kan zakken naar € 26.50, of een bestaand aandelenbezit wil afdekken,  dan is dit een manier om daarop in te spelen. Het break-even-punt op expiratie 20 december vinden we op € 27.65, maar bij een eerdere daling zal ook de volatility  in ons voordeel werken en staan we een stuk sneller op winst.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Naar het orderscherm

 

Bart Peters heeft momenteel geen positie in Corbion. 
Bronnen:  Corbion Investor relations, Dow Jones News 18-6-2019.

 

Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?