• Next Trade

Philips: Healthcare moet gezonde groei opleveren

Bart Peters is werkzaam als beursanalist voor de Active Hedge Group en bespreekt vandaag het aandeel Philips

In de afgelopen jaren heeft Philips de transitie van consumentenelektronica naar Healthcare steeds verder doorgezet. Vooral in de VS groeit het bedrijf dat zich steeds verder specialiseert in diagnostisch medische hardware, maar zeker ook in datamodellen. Data is cruciaal, ook in de steeds duurder wordende zorg. Het op maat kunnen aanbieden van complexe oplossingen is nu een belangrijke pijler voor Philips. Vroeger waren de benodigde gadgets om die data te verzamelen ook van Philips, maar dat speelveld laat het concern nu graag aan anderen. Die mogen wél aanhaken op de grote database van Philips om van al deze gegevens m.b.v. slimme algoritmes oplossingen te kunnen aanbieden aan zorgpartijen- en verzekeraars. Denk daarbij aan diabetespatiënten of slimme luiers die voorspellend werken bij incontinentie. 
 
Grafiek_TA

Koersverloop aandeel Philips. De groen horizontale lijn geeft een steun weer. De paarse diagonale lijnen een oplopende trend. Onderaan de grafiek zien we een RSI-indicator.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

In de daggrafiek van Philips geeft de horizontale groene lijn op € 39.95 de steun weer, dit is een nieuwe test van de toppen uit september en oktober 2018, alsmede de onderkant van de huidige oplopende trend, weergegeven door de paarse lijnen. De recente bodems van de zomer 2019 op € 38.80 geven een stoploss weer. Hieronder zou het aandeel Philips niet meer mogen noteren bij een eventuele (valse) doorbraak van de oplopende trend. Onderaan in de grafiek zien we de RSI indicator, welke aangeeft dat het aandeel nog niet zwaar oversold is. Dit komt overeen met het idee dat niveaus rond de € 40.00 prima getest kunnen worden, alvorens een nieuw herstel in te zetten. De recente koersdaling bij Philips werd overigens ingezet na een analistenmeeting waarbij het bedrijf aangaf meer dan gemiddeld last te hebben van valutaeffecten.
Om een juiste keuze te maken voor een optiestrategie kijken we nog naar een aantal zaken. De derde kwartaalcijfers staan gepland op 28 oktober en dividend wordt jaarlijks uitgekeerd in begin mei. Om de premie erosie van de opties beperkt te houden is een wat langer lopende call te prefereren. 
Met een referentiekoers van € 40.25 in het aandeel Philips:

Met een referentiekoers van € 222.90 in het aandeel Philips Groep:

PhilipsCall/PutMaandUitoefenprijsPrijs

Koop

Call

Maart 2020

38.00

€ 3,85


In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze call optie weergegeven op basis van expiratie op 20 maart 2020. Als het aandeel Philips op deze datum op of boven de € 41.85 staat, wordt er winst behaald. Als het aandeel daalt zal de waarde van de call optie dalen en kunt u mogelijk uw inleg verliezen. 

 Grafiek

Afbeelding: payoff analyse van de maart 2020 call optie op het aandeel Philips. 

Conclusie

Als u denkt dat het aandeel Philips de komende maanden weer kan herstellen naar een range van € 44.00 of hoger, dan is deze call optie een manier om daarvan te profiteren. Op expiratie 22 maart 2020 is het break-even-punt uw investering plus de uitoefenprijs van de call optie. Uw investering is tevens het maximale verlies. Mocht Philips al op kortere termijn gaan oplopen, dan zal de waarde van uw call optie ook snel toenemen.


Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.


Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel geen positie in Philips. B
ronnen: Philips Investor relations en ABM FN-Dow Jones

 

Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?