• Next Trade

Groen licht voor Signify?

Inspelen op herstel met call optie

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Signify.

Het aandeel Signify, de afgesplitste lichtdivisie van Philips, ziet de lampenmarkt krimpen, maar tegelijkertijd steeds meer groei in de dienstverlening aan particulieren, bedrijven en op het gebied van grote infrastructurele projecten. Men handhaaft dan ook een opsplitsing in de oude “core business” van lampen en de nieuwe divisies Led, Professional en Home. Bij de laatste is de serie van Hue lampen, die nog onder de merknaam Philips mogen worden verkocht, het bekendste voorbeeld. Minder bekend is bijvoorbeeld een co-innovatiepartnerschap met het Duitse SAP om via Internet of Things nieuwe markten aan te boren. Belangrijker nog, daarmee kan kennis opgebouwd worden hoe klanten lichtontwerpen ervaren en beleven. Cruciale informatie dus.

Technisch

Na de cijfers eind april viel het aandeel wat terug naar een steun op € 25.60. (rode lijn) Deze horizontale steunlijn diende eerder rond juni en oktober 2018 nog diverse malen als weerstand. Per saldo bevindt het aandeel zich nog in een oplopende trend welke begin 2019 werd ingezet. (blauwe lijnen) Precies een jaar geleden werd er na de cijfers een groot gat in de grafiek gezet en deze “gap” kon binnenkort wel eens worden getest. De onderkant van deze opening in de grafiek ligt op € 27.90 (blauwe horizontale lijn) en de gapfill is compleet op € 29.85.  (groene lijn). Naast deze technische feitjes is het dividendrendement van ruim 5% ook niet onbelangrijk. Uiteindelijk vormt de oplopende trendlijn net boven de € 25.00, naast de eerder genoemde € 25.60, de volgende steun.
Koersverloop aandeel Signify. De horizontale rode lijn geeft een steun aan en de groene lijn is een weerstand. De blauwe diagonale lijn is een trend. 


De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 


Om een juiste keuze te maken voor een optiestrategie kijken we nog naar een aantal zaken. De kwartaalcijfers zijn achter de rug en op 16 mei zal er nog een slotdividend van € 1.30 uitgekeerd worden. Om ruim de tijd te hebben om een deel hiervan mogelijk weer in te kunnen lopen, kies ik voor september opties en specifiek de koop van de PLT 2019 september call 24.00 op € 1.65. De cijfers over het tweede kwartaal komen op 26 juli.

Met een referentiekoers van € 25.30 in het aandeel Signify:

 

Signify

Call/Put

Maand

Uitoefenprijs

Prijs

Koop

 Callseptember

2019

24.00

€1,65


In onderstaande pay-off analyse wordt de uitkomst van deze call optie weergegeven op basis van expiratie op 20 september 2019 en moet het aandeel nog € 1.30 ex-dividend. Dit dividend is al verrekend binnen de optieprijzen. Als Signify op deze datum op of boven de € 25.65 staat, dan gaat de meter lopen. Onder de € 24.00 verdampt de optiepremie en is uw inleg eveneens het maximale verlies. Bedenk wel dat door de langere looptijd, deze call ook prima werkt wanneer een eventuele beweging in Signify zich al voor de zomer inzet. Uiteraard is het dan ook mogelijk om van deze strategie een call spread te maken door later een call met hogere uitoefenprijs te verkopen.

payoff 13-5-2019


Conclusie

Als u denkt dat het aandeel Signify de komende maanden weer kan herstellen naar een range van € 27.90 á € 29.85, dan is deze call optie een manier om daarvan te profiteren. 

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen.


Naar het orderschermBart Peters heeft momenteel geen positie in Signify

Bronnen:  Signify Investor relations, IEX Premium 26-4-2019 en Dutch IT Channel


Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?