• Next Trade

Metaalmoeheid nog niet ingetreden bij ArcelorMittal?

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel ArcelorMittal.

Natuurlijk is ArcelorMittal bij uitstek een cyclisch fonds. Als de Chinese economie niest, zijn ze bij het staalbedrijf meteen verkouden. Ook de discussie rondom de handelsbetrekkingen liet de koers niet koud. Toch zijn analisten vrijwel unaniem positief over de toekomst van het aandeel en hanteren een gemiddeld koersdoel van € 29.85. Daarbij gaat men wel uit van een licht groeiende economie en dat laatste zal juist duidelijk moeten worden als de cijfers weer doorkomen over het eerste kwartaal 2019. Deze week trappen in de VS weer traditioneel de grote banknamen het cijferseizoen af. Genoeg mogelijke triggers om de grondstoffensector en vooral ArcelorMittal een stevig zetje in de rug te geven.

grafiek 5-4
Koersverloop aandeel ArcelorMittal. De horizontale blauwe lijnen zijn steunen en de groene lijnen weerstanden. De diagonale blauwe lijn geeft een trend aan.

Om een juiste keuze te maken voor een optiestrategie kijken we nog naar een aantal zaken. De kwartaalcijfers van ArcelorMittal staan gepland op 9 mei en op 17 mei (expiratie mei opties) zal er nog een slotdividend van $ 0.20 uitgekeerd worden. Om een deel daarvan mogelijk weer in te laten lopen, kies ik voor juni opties en specifiek de koop van de MT 2019 juni call spread 18.50 – 22.00.

Met een referentiekoers van € 20.40  in het aandeel ArcelorMittal:

ArcelorMittal

Call/Put

Maand

Uitoefenprijs

Prijs

Koop

Call

Juni 2019

18.50

€2.30

 VerkoopCall Juni 201922.00 €0.45


In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze call spread weergegeven op basis van expiratie op 21 juni 2019. Als ArcelorMittal op deze datum op of boven de € 22.00 staat, wordt de maximale winst behaald.

payoff 5-4
Payoff analyse van de in het artikel besproken call spread op ArcelorMittal.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Conclusie 

Als u denkt dat het aandeel ArcelorMittal de komende maanden weer kan herstellen naar een range van € 20.15 á € 21.70, dan is deze call spread een manier om daarvan te kunnen profiteren. Op expiratie 21 juni is het break- even punt de laagste uitoefenprijs van de call spread, namelijk € 18.50 + de investering van € 1.85 = € 20.35. Uw maximale verlies bedraagt € 1.85, de maximale winst € 1.65.


Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw gehele inleg verliezen.


Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel geen positie in ArcelorMittal. 
Bronnen:  ArcelorMittal Investor relations, IEX Premium 7-2-2019 en Guruwatch.

 

Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid)van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.


Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?