• Next Trade

Inspelen op herstel Flow Traders

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Flow Traders.

Het is wat mij betreft één van de meer mysterieuze fondsen binnen de AEX en AMX-index. Geld verdienen met arbitrage vergt zeer veel discipline, snelle en goede systemen en dus ook hoge vaste lasten. Dat je afhankelijk bent van een de volatiliteit op de markten, het liefst in combinatie met hoge volumes mag duidelijk zijn. Dan gaat de geldkraan pas echt vol open. Volatiliteit zal er ook in 2019 zijn, een vraag is hoe blijven de handelsvolumes zich ontwikkelen. Niet alleen in Europa, maar ook op de nieuw aangeboorde markten in Azië.

In de afgelopen jaren ontvingen de oprichters en grootaandeelhouders ook kritiek. Veel van de winst verdween naar de bonussen van management en handelaren en de gewone aandeelhouder kwam er bekaaid vanaf. Daar is van geleerd en met het huidige dividend van € 2.35 is dan ook niets mis. Of wel? Analisten waren nog wat kritisch na de jaarcijfers, het mocht nog wel hoger. Toch is het huidige dividendrendement al boven de 10%. Bij mij gaat de rode vlag dan uit. Staat het aandeel te laag, of gaat het dividend weer omlaag? Men hanteert een payout ratio van minimaal 50%, maar over 2017 was dat zelfs 76%.

Personeel klaagt (nog) niet

Na de bonusgesprekken zullen er weinig zure gezichten geweest zijn. De bonuspot was een veelvoud van voorgaande jaren na een voor Flow Traders uitstekend beursjaar 2018. Het personeel kon daarna participeren in het bedrijf en dat werd dan ook goed gedaan. Bijna 1% van de uitstaande aandelen werd ingekocht als dekking op dit programma. Er loopt nog wel een discussie of bedrijven als Flow Traders onder het afgesproken bonusplafond moeten vallen. Vanuit Brussel lijkt er steun te zijn voor speciale beloningsregels voor beleggingsondernemingen, waar de Tweede Kamer die mening niet deelt. De uitzonderingsregel loopt in ieder geval tot 2020.

Kijkend naar de daggrafiek zie ik grofweg een tradingrange tussen de € 23 en € 30. Een kleine weerstand vinden we bij de blauwe horizontale lijn op € 26.60, hoger uiteraard een nieuwe test van recente toppen net boven de € 30 (groene lijn). 

grafiek 1-3-flowtraders

Koersverloop aandeel Flow Traders. 
 
De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Om een juiste keuze te maken voor een optiestrategie kijken we nog naar een aantal zaken. De kwartaalcijfers staan gepland op 16 april en na de AVA van 8 mei zal er nog het slotdividend van € 1.00 uitgekeerd worden. Om een deel daarvan mogelijk weer in te laten lopen, kies ik voor juni opties en specifiek de koop van de FLOW juni 2019 put 24 en verkoop (schrijven optie) van de FLOW juni 2019 put 28.

Met een referentiekoers van € 25.60 in het aandeel Flow Traders:

Flow Traders

Call/Put

Maand

Uitoefenprijs

Prijs

Koop

Put

Juni 2019

24.00

€ 1.00

Verkoop

Put

Juni 2019

28.00

€ 3.55

 

In onderstaande payoff analyse wordt de uitkomst van deze put spread weergegeven op basis van expiratie op 21 juni 2019. Als Flow Traders op deze datum op of boven de €28,- staat, wordt de maximale winst behaald.

pay off 1-3-flowtraders

Payoff grafiek voor de in het artikel besproken put spread op Flow Traders

Conclusie   

Als u denkt dat het aandeel Flow Traders de komende maanden weer kan herstellen naar een range tussen de € 26.60 en € 28.00 dan is deze put spread een manier om daarvan te profiteren. Op expiratie 21 juni is het break-even punt de hoogste uitoefenprijs van de put spread, namelijk € 28.00 – de opbrengst van € 2.55 = € 25.45. Uw maximale verlies bedraagt € 1.45, de maximale winst € 2.55. 

 

Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel geen positie in Flow Traders.
Bronnen: FD 1-3-2019, Flow Traders Investor relations, 

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw gehele inleg verliezen.

Margin

Bij het schrijven van opties bent u verplicht margin aan te houden. Dit is een borgstelling omdat u een risico aangaat waarvan het nog niet duidelijk is wat de financiële consequenties zijn. Bij deze short put spread bent u margin verschuldigd. 

Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.


Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?