• Next Trade

Zachte landing voor Air France KLM?

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Air France-KLM.

Op 20 februari maakte het aandeel Air France-KLM een spectaculaire vlucht naar voren. Vanaf een bodem op € 9.86 schoot het aandeel naar een top op € 12.73 en toen kwam de aap uit de mouw. De Nederlandse Staat kreeg een belang via ABN Amro in de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie van 14%, gelijk aan het belang van Frankrijk. De laatste was duidelijk “not amused” over deze onaangekondigde manoeuvre.

Dat de koers daarna weer wat terugviel is niet vreemd. Immers het verhaal achter de oplopende koers was nu bekend en de extra vraag naar aandelen viel weg. Een maand later kwam een tweede aap uit de mouw in de vorm van een converteerbare obligatie, dit zijn obligaties die omgewisseld kunnen worden voor aandelen. Een beproefd instrument voor bedrijven met een minder sterke balans. Beleggers nemen genoegen met een lage coupon in ruil voor mogelijke koerswinst op termijn in het aandeel. In dit geval werd er € 500 miljoen aan converteerbare obligaties uitgegeven, tegen een conversiekoers van € 17.92 en een jaarlijkse coupon van slechts 0.125%. De looptijd bedraagt zeven jaar. Niet onbelangrijk: Air France-KLM heeft het recht om als het weer beter gaat de lening terug te kopen vanaf 2022. U had dan wel het risico op de obligatie, maar vangt een karige 0.125% aan couponrente als beloning, zolang het nog aandeel onder de €17.92 noteert.


grafiek 22-3-airfranceKLM

Koersverloop aandeel Air France-KLM. Zie onder voor een uitleg bij de lijnen.
 
De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

In bovenstaande grafiek wordt het recente koersverloop nog eens duidelijk weergegeven. De rode lijn op € 9.86 is een steun die nog eens extra bevestigd wordt door de blauwe lange oplopende trendlijn. Een spoedige terugkeer boven de € 10.35 (blauwe horizontale lijn) zou mooi zijn, maar het langere plaatje is een verdere opmars van het aandeel naar €12.73 of hoger. Bedenk daarbij dat investeerders in de converteerbare obligatie een koers verwachten van ruim € 17.92 binnen 7 jaar.

Om in te spelen op een koersstijging in de komende 20 maanden kunt u ook gebruik maken van een langlopende call optie zoals een AFA december 2020 call met uitoefenprijs 10.00. Deze kost momenteel € 1.85 met een referentiekoers van € 10.00 in het aandeel Air France-KLM. Omdat het nu nog een at-the-money optie is, zal deze call de koers bij het stijgen van het aandeel met een delta van 50 volgen. Dat wil zeggen €1 hoger in het aandeel is €0.50 hoger in de call. Naar mate het aandeel verder oploopt, zal de call optie steeds meer 1-op-1 mee gaan lopen met de waardestijging van het aandeel.

Air France-KLM

Call/Put

Maand

Uitoefenprijs

Prijs

Koop

Call

December 2020

10.00

€1.85


Conclusie

Als u denkt dat het aandeel Air France-KLM in de komende 20 maanden verder kan oplopen richting de € 12,73 en hoger, dan is deze langlopende long call optie een manier om daar op in te spelen. Bij het kopen van optiepremie is uw inleg tevens het maximale risico. Op expiratie 18 december 2020 is uw break-even-punt de uitoefenprijs 10.00 van de call optie vermeerderd met de betaalde premie van €1.85 voor de call. 

Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw gehele inleg verliezen.

Naar het orderscherm


Bart Peters heeft momenteel geen positie in Air France-KLM.Bronnen: Air France-KLM Investor relations, ABM Financial News 20-3-2019. 

 

Over opties

Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van BinckBank vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van BinckBank het Essentiële-informatiedocument (Eid)van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.


Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?