• Next Trade

Randstad in de rebound?

Bart Peters is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Randstad.

Dit artikel is bedoeld voor de ervaren, actieve belegger met een hoge risicoacceptatie. Turbo’s en opties zijn risicovolle producten en niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn.

Fundamenteel

Sinds eind augustus is het aandeel Randstad maar liefst 20% gedaald op zorgen omtrent de arbeidsmarkt. Niet dat er geen vraag is naar tijdelijk werk, maar analisten vrezen dat de uitzenders geen invulling kunnen geven aan de vraag naar goed geschoold personeel. Van de IT-markt is al langer bekend dat deze aardig overspannen raakt, maar ook de “technische handjes” zijn schaars beschikbaar. Dat zou de omzet bij uitzenders onder druk zetten. 

Niet onbelangrijk was de winstwaarschuwing, en bevestiging van bovenstaande, die Adecco eind september liet horen. Het zette de koersval bij Randstad in een extra versnelling. Adecco waarschuwde voor groeivertraging in Zuid-Europa waar  Frankrijk een belangrijke markt is. Verder zag men tegenslagen bij een dochter in Duitsland. Hoewel de beide uitzendreuzen in vergelijkbare markten actief zijn, kan men wel enige nuances aanbrengen. Zo heeft Randstad geen Duitse dochter met problemen en is het kleiner in Frankrijk dan Adecco. De vraag luidt dan ook: is de totale daling in het fonds niet wat te ver doorgeschoten?

Technisch

Kijken we naar de weekgrafiek van Randstad dan valt meteen op dat we de afgelopen dagen een mooie test aan het maken zijn van de 50% correctie. Binnen de technische analyse is een halve of volledige correctie van de laatste grote beweging een belangrijk signaal. Of de daling hierbij beperkt blijft, is altijd lastig te voorspellen, maar het geeft in ieder geval wel een handelssignaal af. In dit geval een enigszins speculatieve buy. Met de recente bodem, een klein punt lager op €44.65, hebben we meteen een duidelijke stoploss binnen handbereik. Naar boven is het eerste koersdoel de €48.90 (bodems eind augustus) en daarna op €52.00 de weerstand van de dalende trendlijn.

RND2-NextTrade-8okt2018

Een turbo long

Zoals bekend willen we geen turbo met hoge hefboom. Door de hoge volatility in de markt bevat de XL momenteel een stevige gap risk premie en die willen we niet uitgestopt zien worden. Daarom kijk ik naar de Binck turbo long 43.0672 met een hefboom van net geen 10. Met een referentiekoers in Randstad van €45.50 staat deze op €4.50. De ratio is 1 hetgeen aangeeft dat als Randstad €1 oploopt, de turbo long ook €1 meer waard zal worden.

Met een turbo long kunt u inspelen op een stijging van aandelen, grondstoffen of buitenlandse valuta, echter met een aanzienlijk kleinere investering. Let daarom op dat u uw investering afstemt op de onderliggende waarden en niet de absolute investering. Dus als u normaal gesproken 100 aandelen long zou gaan, schaft u nu 100 turbo’s aan.

Conclusie

Mocht u denken dat de koers van het aandeel Randstad kan opveren naar €48.90 of zelfs hoger naar de €52.00, dan is deze strategie een manier om te profiteren van een dergelijke beweging. 

Naar het orderscherm


Disclosure: Bart Peters heeft geen positie in Randstad. 


Disclaimer 
Turbo’s zijn risicovolle producten en uitsluitend geschikt voor ervaren, actieve beleggers en niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert Binck inkomsten uit zowel de transactiekosten als de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. In het document center van Binck vindt u alle voorwaarden en handleidingen waaronder de basishandleiding. Deze informatie is afkomstig van derden en is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies van Binck. Voor deze beleggersinformatie kan Binck geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Alle geboden informatie is algemeen en houdt geen rekening met uw financiële situatie, risicobereidheid en beleggingsdoelstellingen. Evenmin vormt deze informatie een aanbeveling voor de passendheid van een investering of strategie voor een bepaalde belegger.


Bronnen: ABM Financial News 21-9 en 4-10, De Beursvloer, Adecco Investor relations en FD 24-7

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?