• Next Trade

Unibail Rodamco Westfield, Down en under?

Sinds de overname van het Australische vastgoedconcern Westfield, zit het met de koers van Unibail Rodamco niet mee. Is dat terecht?

            DIT IS EEN RECLAME-UITING. EERSTE PUBLICATIEDATUM 5 SEPTEMBER 2018.

Jeroen Santen is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield.

Dit artikel is bedoeld voor de ervaren, actieve belegger met een hoge risicoacceptatie. Turbo’s zijn risicovolle producten en niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn.

Vastgoedbedijf Unibail-Rodamco is dit jaar Unibail-Rodamco-Westfield (URW) geworden, maar wordt daar door de aandeelhouders vooralsnog niet geweldig voor beloond. De koers staat, sinds de overname van het Australische vastgoedbedrijf Westfield werd aangekondigd in december 2017, onder vrij stevige druk. Ook de cijfers van vorige week konden de beleggers bepaald niet overtuigen. Dat terwijl de rente nog steeds laag is en het consumentenvertrouwen toeneemt. Vooral dat laatste is positief voor het vastgoedbedrijf dat gespecialiseerd is in winkelcentra en daarnaast ook conventie- en kantoorvastgoed in portefeuille heeft. Dan hebben we het nog niet over het mooie dividendrendement welke op dit moment net onder de 6% ligt. 

De schoen wringt echter bij de (Amerikaanse) vastgoedportefeuille die het bedrijf als onderdeel van Westfield heeft overgenomen. Door de opkomst van online shopping zie je bij Amerikaanse winkelketens zwakte ontstaan. Sears, JCPenney en Macy’s hebben samen alleen al 7000 winkels gesloten in 2017 en dit jaar moeten er volgens Cushman & Wakefield nog eens 12.000 dicht. Geen positief vooruitzicht voor Amerikaans winkelvastgoed dus. Toch is er in onze ogen nog altijd wel degelijk een casus voor een belegging in Unibail-Rodamco Westfield. Kijk zelf maar eens naar de prijzen van allerlei producten. De inflatie vertaalt zich in hogere inkomsten voor winkelketens op A-locaties. Precies in die A-locaties is URW gespecialiseerd. Al jaren wordt het vastgoedbedrijf geroemd voor de kwalitatief hoogwaardige portefeuille. En de cijfers? Daarin was de Westfield portefeuille nog maar voor een paar weekjes meegenomen omdat de overname pas in juni rond kwam. Het wachten is dus op meer duidelijkheid over de te behalen synergiën van de overname en vooral de lange termijn doelstellingen die pas bij de jaarcijfers over 2018 zullen komen. 

Technische Analyse 05-09-2018

URW

Het technische plaatje van URW oogt niet sterk. Het aandeel bevindt zich in een duidelijke neerwaartse trend. Wanneer je echter inzoomt op het laatste stukje van de grafiek valt op dat het aandeel net door een vorige bodem gaat en dat de RSI richting “oversold” gaat. Wanneer er op dit niveau steun gevonden wordt en de koers wat aantrekt is een verdere herstelbeweging aannemelijk. Immers, de beurs overdrijft altijd. Een contraire trade dus binnen een neerwaartse trend. Voor de langere termijn wordt het een stuk positiever wanneer de neerwaartse onderste trendlijn wordt gebroken. Nu kiezen we echter voor een kleinere en meer speculatievere rebound beweging, met als eerste koersdoel de bovenkant van de dalende trend tegen de €190 aan.

Een Turbo long

Mocht u verwachten dat de koers inderdaad de €199 kan gaan halen, dan kan u daar op inspelen met bijvoorbeeld een URW Binck TurboXL long 177.2748. De turbo noteert ten tijde van schrijven rond de €0,60. Bij het bereiken van het koersdoel €199 is de waarde van de turbo ongeveer €2.20, een kleine 270% winst. Bij een dergelijk hoog rendement hoort een hoog risico. Bij doorbraak onder de bodem is het raadzaam meteen verlies te nemen om te voorkomen dat de stoploss al snel bereikt wordt en u de gehele inleg verliest.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Met een Turbo Long kunt u inspelen op een stijging van aandelen, grondstoffen of buitenlandse valuta, echter met een aanzienlijk kleinere investering. Let daarom op dat u uw investering afstemt op de onderliggende waarden en niet de absolute investering. Dus als u normaal gesproken 100 aandelen long zou gaan, schaft u nu 100 turbo’s aan. In dit geval moet u er ook nog rekening mee houden dat de turbo in een ratio van 1:10 staat, dus zou u voor het nabootsen van 100 aandelen 1000 turbo’s nodig hebben.

Conclusie

Mocht u denken dat de koers van het aandeel URW herstelt naar het niveau van een paar weken terug, dan is deze strategie een manier om te profiteren van een dergelijke beweging.

Naar het orderscherm

Disclaimer

Turbo’s zijn risicovolle producten en uitsluitend geschikt voor ervaren, actieve beleggers en niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert Binck inkomsten uit zowel de transactiekosten als de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. In het document center van Binck vindt u alle voorwaarden en handleidingen waaronder de basishandleiding. Deze informatie is afkomstig van derden en is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies van Binck. Voor deze beleggersinformatie kan Binck geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Alle geboden informatie is algemeen en houdt geen rekening met uw financiële situatie, risicobereidheid en beleggingsdoelstellingen. Evenmin vormt deze informatie een aanbeveling voor de passendheid van een investering of strategie voor een bepaalde belegger.

Bronnen: URW Investor Relations, Sydney Morning Herald 12-12-2017, Business Insider 1-1-2018, Cushman & Wakefield, Bloomberg

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?