• Next Trade

We kunnen wel wat met SBMO

Inspelen op een stijging van het aandeel met een turbo long

Dit is een reclame-uiting

Jeroen Santen is moderator in de Beursvloer en bespreekt vandaag het aandeel SBM Offshore.

Dit artikel is bedoeld voor de ervaren, actieve belegger met een hoge risicoacceptatie. Turbo’s zijn risicovolle producten en niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn.

Fundamenteel

Al sinds 2012 kampt oliedienstverlener SBMO met de nasleep van een smeergeld affaire in Brazilië. SBMO wordt beschuldigd van betalingen aan lokale bestuurders om de zaken met de belangrijkste klant Petrobras wat te bespoedigen. Naast de fors gedaalde investeringen door oliebedrijven, drukt de affaire de koers van SBMO stevig. Er zijn inmiddels al wat jaren verstreken en boetes betaald, maar in Brazilië sleept de affaire nog altijd na. Begin deze maand daalde de koers wederom fors op het bericht dat justitie betalingen van Petrobras aan SBMO inhoudt om een potje te creëren. Dat zegt niets over de afloop, maar het zou wel de financiële ratio’s van het bedrijf kunnen verslechteren en levert opnieuw onzekerheid op. 

Nu het goede nieuws: Uit het jaarverslag over 2017 blijkt dat de  orderintake toeneemt en volgens het bedrijf zijn ook de vooruitzichten verbeterd, zeker gezien de oplopende olieprijs en investeringen. Verder heeft SBMO een reservering op de balans staan voor de te betalen boetes. Al jaren zien we telkens opnieuw dat dit soort berichten de koers tijdelijk drukken, maar herstel daarna steeds weer volgt. Daar kunnen wij wel wat mee.

Technische Analyse

Technisch gesproken zien we dat SBMO weer is teruggezakt naar en vervolgens door, de bodem van begin april op €12,54. De huidige negativiteit in het aandeel biedt koopkansen voor wie door de angst heen durft te kijken. Door het bericht over de ingehouden betalingen is de koers eerder deze maand in één klap met 7% gedaald en dat levert een gat op in de grafiek. Die zogenaamde “gap” kan weer worden gevuld en dat gebeurt bij een koers van €13,58.


NextTrade-sbmo-17jul2018

Een Binck turbo long

Wanneer u het idee heeft dat het aandeel verder kan oplopen, kunt u daarop inspelen met een Binck turbo long. We kiezen in dit geval een gewone Binck turbo long 10.8692 met een Stoploss onder de op langere termijn oplopende steunlijn. De koers van de turbo is op het moment van schrijven €2.10. Bij een herstelbeweging tot de €1,60 stijgt de waarde van de turbo met ongeveer 70 cent. Risico’s zijn er uiteraard ook. Mocht het aandeel niet stijgen, maar juist dalen, dan kunt u maximaal uw gehele inleg verliezen. In veel gevallen blijft er bij een uitgestopte gewone turbo long nog een restwaarde over, maar garanties zijn er niet.

Met een turbo long kunt u inspelen op een stijging van aandelen, grondstoffen of buitenlandse valuta, echter met een aanzienlijk kleinere investering. Let daarom op dat u uw investering afstemt op de onderliggende waarden en niet de absolute investering. Dus als u normaal gesproken 100 aandelen long zou gaan, schaft u nu 100 turbo’s long aan. Bij een stijgende koers loopt de turbo 1 op 1 mee op met de koers van het aandeel.

Conclusie

Bij een beweging in het aandeel SBMO omhoog is deze strategie een manier om daarvan te kunnen profiteren.

Naar het orderscherm


Disclosure: Jeroen Santen heeft geen positie in SBMO

Disclaimer 
Turbo’s zijn risicovolle producten en vereisen kennis, beleggingservaring en een hoge risicoacceptatie en zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. Als uitgevende instelling genereert Binck inkomsten uit zowel de transactiekosten als de financieringskosten van de Binck turbo. Wij adviseren u, voordat u in Binck turbo’s belegt op turbos.binck.com het prospectus en de definitieve voorwaarden te raadplegen. In het document center van Binck vindt u alle voorwaarden en handleidingen waaronder de basishandleiding. Deze informatie is afkomstig van derden en is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies van Binck. Voor deze beleggersinformatie kan Binck geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Alle geboden informatie is algemeen en houdt geen rekening met uw financiële situatie, risicobereidheid en beleggingsdoelstellingen. Evenmin vormt deze informatie een aanbeveling voor de passendheid van een investering of strategie voor een bepaalde belegger.

Bronnen: ABM Financial News, IEX, Financieel Dagblad

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?