• Idee van de dag

Idee van de Dag: Apple

Inspelen op stijging van grootste fonds ter wereld

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Dit artikel is bedoeld voor beleggers die kennis hebben van en beleggingservaring hebben met opties en een hoge grote risicobereidheidacceptatie hebben. Opties zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. 

'An apple a day keeps the doctor away', was in oude tijden een spreekwoordelijke wijsheid.

Een appel was het medicijn voor de armen, met een kist vol vitamines kwamen ze de winter door. Anno september 2018 staat Apple voor iets heel anders, het is het boegbeeld van de digitale wereld. Met cashcow iPhone heeft iedereen zijn eigen vriendje gekregen en de hele dag, waar je ook bent om welke tijd dan ook, zijn mensen van jong tot oud met hun smartphone bezig. Worden in de toekomst baby's geboren met een iPhoontje aan hun oortje?

1000 miljard aan beurswaarde

Apple heeft als eerste bedrijf in de wereld de 1000 miljard dollar beurswaarde doorbroken en stoomt nu op naar 1100.000.000.000 dollar. Oprichter en CEO, Steve Jobs (1956 - 2011) heeft de wereld verbonden. Maar blijft Apple het boegbeeld?

Bij die vraag denken we aan Nokia, dat anderhalf decennialang de  onbetwiste marktleider was op telefoongebied. Mobiele telefonie was synoniem aan Nokia. Tussen 1984 - 2012 bracht het bedrijf een aantal legendarische telefoons uit. Maar toen de smartphone kwam sloeg Nokia echter keer op keer de plank mis. Het is dus de zware opgave voor de opvolgers van Jobs om de eerste plaats in de wereld te behouden. Dezer dagen is ook alweer de nieuwste generatie iPhone geïntroduceerd.

De driepoot Apple

Apple noteert bij opmaak som, op 12 september 2018 18:00, iets onder zijn all time high van $ 228,33: $ 233 . Wanneer je denkt dat het aandeel nog wel verder zal stijgen is dit een interessante set-up, de driepoot:

 

Totale opbrengst: $ 4,05

Deze driepoot kan zonder investering (maar wel met margin!) $ 15,00 ($ 245 minus $ 230) plus $ 4,05 = $ 19,05 voor kosten opbrengen.

Daarvoor moet de notering voor de derde vrijdag van juni 2020 boven de $ 245 stijgen: $ 245 minus $ 223 = $22 = 10% in 22 maanden = 0,5% per maand.

Risico’s

Het risico zit bij de geschreven put met uitoefenprijs $ 175, zakken we daar doorheen dan moeten we afnemen of de put terugkopen. Een daling kan snel gaan, velen staan nu op winst en velen zullen in een (sterk) dalende markt verkopen, allemaal door dezelfde deur in een markt zonder kopers.

Deze driepoot kent dus een hoog risico en is alleen geschikt voor ervaren beleggers die het vermogen hebben om de aandelen te kunnen kopen ($ 17.500 per driepoot) of het verlies op de geschreven put te kunnen dragen. Het verdient aanbeveling om een stoploss vast te stellen, bijvoorbeeld 5 dollar. Daarnaast moet er vertrouwen zijn in de kracht van de dollar, bij een daling kan de winst (gedeeltelijk) verdampen.

Disclosure: Sem van Berkel heeft een positie in Apple.

Disclaimer:
Opties zijn risicovolle beleggingsproducten en vereisen kennis, beleggingservaring en in veel toepassingen een hoge risicoacceptatie. Wij adviseren u, voordat u in opties belegt, u goed te informeren over de werking en risico’s. In het document center van Binck vindt u hier meer informatie over in de Handleiding Derivaten. Ook kunt op de website van Binck het Essentiële-informatiedocument (Eid) van de optie raadplegen waarin u wilt beleggen. U kunt alleen handelen in opties als u de overeenkomst derivaten heeft afgesloten.

Ook beleggen bij Binck?


Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...


Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?