• Idee van de dag

Idee van de Dag: Franse exposure

Een mandje ‘CAC’ voor 1000 euro.

            DIT IS EEN RECLAME-UITING

Dit artikel is bedoeld voor beleggers die kennis hebben van, en beleggingservaring hebben met, opties en een grote risicobereidheidsacceptatie hebben. Opties zijn niet geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn. 

Frankrijk is een zeer geliefd vakantieland voor Nederlanders. "Nous avons tout" (We hebben alles), zeggen de Fransen over hun eigen land.

Franse economie

De economie van Frankrijk is de zevende economie ter wereld. De BBP, gemeten in, december 2017 was 2.152 miljard euro. Frankrijk is ook, na Duitsland, de grootste economie in Europa en heeft de grootste landbouwindustrie. Daarom wil ik in mijn portefeuille altijd wat Franse exposure. En dat kan met behulp van call opties. Mijn idee vandaag is dan ook een mandje opties op Franse aandelen uit de CAC 40 aan te schaffen.

(Bron: Tradingeconomics).  

Optiemandje Frankrijk

(koersen 21-9-18 10:00)


Kostprijs mandje: 1375,00 (exclusief transactiekosten).

Risico’s

Het risico dat u loopt bij het kopen van de call is de premie die u betaald heeft. Dat is uw maximale verlies. Dit zal zich voordoen als het aandeel onder de uitoefenprijs blijft die u gekocht heeft. U kunt dus nooit meer verliezen dan de optiepremie die u betaald heeft.

Bij het kopen van opties is het aan te raden altijd met een limiet te werken. En het kan geen kwaad om er ook een stoploss op te zetten, mocht er een flinke koersdaling komen. Met een mandje Frans stokbrood, een plankje Franse kaas, een glaasje Franse wijn en een Franse chanson wachten we op de hefboom van de opties als de koersen stijgen. A votre sante.

Disclosure: Sem van Berkel heeft een positie in de genoemde opties.

Ook beleggen bij Binck?


Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...


Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?