• Uitgelicht

Kiadis

Week 27

Kiadis zag een vijfde van zijn beurswaarde verdampen, nadat bekend werd dat goedkeuring voor een leukemiebehandeling van het concern is vertraagd.

De prestaties van biotech-aandelen lopen dit jaar flink uiteen. Kiadis en Curetis staan respectievelijk 20% en 49% in de min, terwijl de waarde van Galapagos al met zo'n 50% is gestegen.

Aandeel onder druk
Ook afgelopen week vertoonden de biotechfondsen een volatiel koersverloop. Terwijl Galapagos en Curetis hun beurskoers met ruim 6% zagen opveren, werd het aandeel Kiadis ruim een vijfde minder waard.

Dit concern deed de markt opschrikken met de mededeling dat het langer zal moeten wachten op goedkeuring voor zijn behandeling ATIR101.

Vertraging
Aanvankelijk werd eind vorig jaar groen licht verwacht voor deze behandeling, die de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten beperkt. Maar de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van de EMA had aanvullende vragen.

Kiadis beantwoordde deze in mei, maar nu roept de toezichthouder de hulp in van een groep medische experts.

Kiadis verwacht de Europese goedkeuring inmiddels niet meer voor 2020. De patiëntenwerving voor een klinische fase 3 studie ter ondersteuning van een marktaanvraag in de VS, ligt wel op schema. Die studie moet in 2021 beginnen.

Aandeel op verkooplijst
Analisten van NIBC konden het bericht van Kiadis niet waarderen. Zij zetten het aandeel op de verkooplijst en het verlaagden het koersdoel van 8 naar 5 euro.

Niet alleen blijft duidelijkheid langer uit, ook is het volgens NIBC maar de vraag of er nog wel groen licht komt. De analisten schatten die kans nu op 45%. Dit was eerder nog 90%.

Beleggers sloten zich daarbij aan, getuige de koersdaling van 21,9%.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?