• Uitgelicht

Wessanen

Week 11

Een overnamebod op Wessanen heeft geleid tot een koerssprong van 19,4% naar 11,87 euro. Maar de acquisitie is nog geen gelopen race.

Donderdagavond liet Wessanen weten dat het een indicatief bod van 11,50 euro per aandeel heeft ontvangen van het Franse PAI Partners en de Amerikaanse investeerder Charles Jobson.

Beide partijen meldden zich begin februari al bij de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen. Toen besloot de raad van commissarissen om niet in gesprek te treden.

Hoger bod

Hierop werden meerdere malen nieuwe voorstellen gedaan. Op 5 maart resulteerde dit in het bod van 11,50 euro per aandeel, wat neerkomt op een premie van 23,7% ten opzichte van de slotkoers van 4 maart.

Na overleg met zijn adviseurs besloot Wessanen nu wel in gesprek te gaan met het consortium en toegang te geven tot zijn boeken.

Refresco en Ontex

PAI is geen onbekende naam. De investeerder lijfde vorig jaar het Nederlandse Refresco in, nadat PAI het oorspronkelijke overnamebod van 19,75 euro per aandeel had verhoogd naar 20 euro.

Een andere overnamepoging strandde echter: dat van het Belgische Ontex. Na het boekenonderzoek besloot PAI om het bod te verlagen. Dat was reden voor de luierfabrikant om de Fransen de deur te wijzen.

Jobson is een goede bekende van Wessanen. Hij is al jarenlang aandeelhouder en bezit momenteel een belang van 25,7%.

Wisselende reacties

Analisten reageerden verdeeld op het bod op Wessanen. KBC Securities denkt dat er ruimte is voor een hoger bod.

De afgelopen maanden deed PAI al enkele biedingen tot er een bedrag uitrolde dat voldoende was om in de boeken te mogen kijken. Volgens KBC Securities tekent dit de opportunistische aanpak van PAI, waardoor een herhaling van het scenario bij Refresco mogelijk is.

Overnamestrijd

ING haalt juist Ontex aan, en denkt dat PAI te hoog heeft ingezet en na een blik in de boeken zal besluiten om de aftocht te blazen.

ING vindt een overnamebod van 8,67 euro per aandeel momenteel reëel. Bovendien acht de bank de kans op een overnamestrijd klein. Unilever en Danone zullen volgens de analist geen interesse tonen.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?