• Uitgelicht

Probiodrug

Week 12

Probriodrug heeft een gemengde week achter de rug. Het biotechbedrijf kreeg een belangrijke financiering voor een onderzoeksstudie. Maar het bericht dat een concurrent in problemen kwam, leidde tot koersdruk.
Probriodrug maakte woensdag bekend dat de National Institutes of Health (NIH) in de VS 15 miljoen dollar betaalt ter ondersteuning van een Fase2b studie met zijn potentiële Alzheimer behandeling, PQ912. 
In deze onderzoeksstudie worden de werkzaamheid en veiligheid van PQ912 onderzocht bij 420 patiënten in de VS en Canada.

Levensader

Dergelijke schenkingen zijn een levensader voor het Duitse biotechbedrijf. De kaspositie, die eind september 2018 dik 5 miljoen euro bedroeg, was destijds voldoende om de activiteiten te financieren tot het derde kwartaal van dit jaar. De kapitaalinjectie komt dus op een goed moment.

Probiodrug maakt nog geen omzet en schrijft sinds de beursgang in 2014 steevast rode cijfers. Donderdag presenteert het concern de jaarcijfers over 2018.

Slecht nieuws over concurrent

De nieuwe financiering leidde woensdag tot een koerswinst van 34%. Maar de dagen erna leverde het aandeel de helft hiervan weer in, nadat bekend werd dat een concurrent van Probiodrug juist stopt met het ontwikkelen van een Alzheimer-behandeling. 

Het Amerikaanse Biogen, dat een belang van 2,02% heeft in Probiodrug, trekt de stekker uit een laatste fase onderzoeksstudie. Een onafhankelijk comité acht de kans klein dat Biogen en zijn Japanse samenwerkingspartner Eisai hun primaire einddoelen zullen halen.

Met deze studie hoopte Biogen de werkzaamheid en veiligheid van het middel aducanumab vast te stellen.

Aducanumab past in een lang rijtje van potentiële Alzheimer behandelingen die het niet redden. 

Beurswaarde sinds beursdebuut bijna verdampt

De tijd zal leren of Probiodrug er wel in slaagt een middel te ontwikkelen dat daadwerkelijk op de markt komt.

Die onzekerheid komt voortdurend terug in de aandelenkoers. In 2014 debuteerde Probiodrug nog op 15,25 euro. Op het hoogtepunt was een aandeel ruim 25 euro waard. Maar nu is daar nog maar 1,74 euro van over. 


Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?