• Uitgelicht

Arcadis

Week 16

Arcadis lijkt de ellende achter zich te laten, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Dat werd beloond met een koersstijging van 13,5%.

De netto-omzet van het advies- en ingenieursbureau steeg in het eerste kwartaal met 5% naar 628 miljoen euro. Dat was 16 miljoen euro meer dan waarop analisten vooraf hadden gerekend. De autonome omzetgroei bedroeg 2%.

De operationele EBITA nam zelfs met 10% toe tot 47 miljoen euro, 3 miljoen euro meer dan verwacht. De marge dikte aan van 7,2 naar 7,5%.

Werkkapitaal
Het netto werkkapitaal, lange tijd een zorgenkindje van Arcadis, verbeterde. Mede hierdoor verbeterde de vrije kasstroom van 60 miljoen euro negatief tot 52 miljoen negatief.

De nettoschuld daalde met 14% naar 409 miljoen euro.

Grote omzetstijging in de Amerika's
In de Amerika's liep de omzet met 15% op. Dat was de sterkste stijging van alle regio's. Autonoom steeg de omzet met 8%: veel meer dan de 2% in de eerste drie maanden van 2018.

De meevaller in Zuid-Amerika was dat er dankzij een autonome omzetgroei van 5% winst werd gemaakt. Volgens Arcadis was het bedrijfsklimaat er verbeterd.

Desinvestering
Ook komt het Braziliaanse ALEN steeds verder op stoom. Er was operationeel nog een verlies van 3 miljoen euro, maar vermoedelijk zal in de tweede jaarhelft break-even worden gedraaid.

De desinvestering van deze bezittingen blijft een topprioriteit. Dit kwartaal gaat het verkoopproces van start. Het doel is om nog dit jaar een deal te sluiten.

In het Midden-Oosten is Arcadis selectief met het bieden op opdrachten. Dat droeg bij aan de margeverbetering. De omzet kromp hier wel met 15%. Op het Europese vasteland was de omzet stabiel en in Groot-Brittannië was er 3% groei.

Organisatieverandering in Azië
In Azië is Arcadis bezig de organisatie te vereenvoudigen en zich terug te trekken uit markten die onvoldoende rendement opleveren. De groei in Azië werd teniet gedaan door een omzetdaling in Australië.

Het orderboek steeg met 1% naar 2,1 miljard euro. Autonoom was er zelfs een stijging van 4%.

Waardering
Nu Arcadis oude problemen oplost, vindt ING Arcadis te mager gewaardeerd. De bank hanteert daarom een koopadvies met een koersdoel van 21 euro.

Ook een analist van IEX is positief. "De issues zijn bekend: een te agressieve expansiestrategie bracht Arcadis flink in de problemen. Maar hoewel er nog het nodige te repareren valt, wordt de erfenis uit het verleden gestaag weggewerkt."

 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?