• Uitgelicht

Kiadis

Week 18

Op basis van de jaarcijfers vrezen sommige analisten dat Kiadis een nieuwe kapitaalinjectie nodig heeft. De koers daalde met 7,1%.

Oplopende kosten, een groter verlies en (nog) geen omzet. Het beeld van een weinig spannend boekjaar 2018 bij Kiadis Pharma is niet veel anders dan bij andere biofarmaceutische bedrijven die nog geen medicijnen of behandelingen hebben gelanceerd.

Hogere kosten
Belangrijker zijn dan ook de kaspositie en de kosten voor onderzoek & ontwikkeling (R&D). De R&D uitgaven stegen naar 17,5 miljoen euro. Daar stond een kaspositie van ruim 60 miljoen euro tegenover, onder meer omdat Kiadis afgelopen jaar twee keer nieuwe aandelen uitgaf.

Notering in de VS
Daartoe wordt het bedrijf waarschijnlijk ook dit jaar gedwongen. Niet voor niets kreeg het bij de jaarvergadering groen licht om extra aandelen uit te geven. Dat maakt ook de weg vrij voor een eventuele notering in de Verenigde Staten.

Dat Kiadis ambities heeft in Amerika, werd onlangs duidelijk met de overname van CytoSen Therapeutics. Als de aandeelhouders de deal goedkeuren, geeft Kiadis de aandeelhouders van CytoSen 1,94 miljoen aandelen.

Risico op verwatering
De overname van CytoSen zal leiden tot verwatering, net als een nieuwe aandelenemissie, die vermoedelijk nodig is om de stijgende operationele kosten te dekken.

KBC Securities schat de cashburn in het eerste kwartaal in op ruim 11 miljoen euro. Jefferies vermoedt dat Kiadis nog tot begin 2020 voldoende geld in kas heeft.

Koersdoelverlaging
Om de kas aan te vullen, zal Kiadis weer beroep moeten doen op de markt. Een nieuwe emissie brengt de kans op verwatering met zich mee.

Om die reden verlaagde de analist van Jefferies afgelopen week het koersdoel van 23 naar 16 euro.

Wachten op beoordeling
Voor beleggers is het vooral wachten op de beoordeling van ATIR101 als behandeling om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken.

De goedkeuring door het Europees Geneesmiddelenagentschap werd eigenlijk eind vorig jaar verwacht, maar is uitgesteld tot medio 2019.

Volgens Jefferies kan goedkeuring snel volgen als Kiadis de vragen van de toezichthouder vlot beantwoordt. In dat geval zou de behandeling met dit specifieke doel nog voor het eind van het jaar gelanceerd kunnen worden.

De koers van Kiadis Pharma daalde afgelopen week met 7,1%.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?