• Uitgelicht

AMG

Week 18

Het aandeel AMG werd afgelopen week afgestraft vanwege een winstwaarschuwing. De koers van het metaalbedrijf kelderde met 7,9%.

Advanced Metallurgical Group (AMG) kwam afgelopen woensdag met kwartaalcijfers die lager waren dan verwacht. Daarnaast stelde het concern de doelstellingen voor het volledige boekjaar neerwaarts bij.

Dat viel bij beleggers niet in goede aarde: de koers daalde met 7,9%. Daarmee was het aandeel de sterkste daler in de Midkap-index.

Onder consensus
AMG zag het bedrijfsresultaat (EBITDA) in het eerste kwartaal weliswaar met 13% stijgen naar 50,4 miljoen dollar, maar dat cijfers was lager dan de 53 miljoen euro waarop de markt had gerekend.

De divisie Critical Materials boekte een resultaat van 31,2 miljoen dollar. Dat was vrijwel gelijk aan dezelfde periode vorig jaar, maar analisten hadden op meer gerekend: 36 miljoen dollar.

Enig lichtpuntje was het resultaat van de divisie Technologies. Daar werd een bedrijfsresultaat van 19,3 miljoen dollar gerapporteerd, terwijl de markt rekende op 16 miljoen dollar.

De omzet steeg met 12% naar 346,5 miljoen dollar. Dit lag wel boven de consensusverwachting (336 miljoen euro).

Prijsdalingen
AMG schreef de teleurstellende resultaten toe aan de sterke daling van de prijzen van onder andere vanadium. In het eerste kwartaal daalden de prijzen van dit overgangsmetaal met 41% en in april zijn ze met nog eens 23% gedaald.

Deze prijsdaling en de volatiliteit van andere prijzen noopte AMG om zijn EBITDA-doelstelling het hele boekjaar neerwaarts bij te stellen van 200 miljoen dollar tot 150 miljoen dollar.

In aanloop naar de publicatie rekenden analisten nog op een bedrijfsresultaat in 2019 van 207 miljoen dollar.

AMG handhaafde wel zijn EBITDA-doelstelling van 200 miljoen dollar in 2020.

‘Doelstelling biedt troost’
ING sprak van een duidelijke tegenvaller. Een dag later zei de analist echter dat de doelstelling voor de komende vijf jaar troost biedt voor een tegenvallend 2019.

AMG verwacht nu binnen vijf jaar een EBITDA te realiseren van meer dan 350 miljoen dollar, wat neerkomt op een jaarlijkse samengestelde winstgroei van minstens 18% vanaf 2019.

ING veronderstelt dat de groeivooruitzichten zijn gebaseerd op de ontwikkelingen in de Technologies-divisie en belangrijke uitbreidingen in Lithium en Vanadium.

Koersdoelverlaging
De analist verlaagde wel het koersdoel van 46 naar 37 euro, maar hij handhaafde zijn koopadvies.


Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?