• Uitgelicht

Alfen

Week 2

Het aandeel Alfen schoot afgelopen week als een raket uit de startblokken: de koers steeg met maar liefst 24,7% naar 20,55 euro.

"Ondanks de recente sterke koersstijging, blijven we van mening dat de huidige waardering een goede investeringskans biedt voor de lange termijn", schreef een analist van Berenberg over de producent van laadpalen, transformatoren en opslagsystemen voor energie.

'Winnaar energietransitie'

De beursvorser verwacht dat Alfen als één van de winnaars van de energietransitie uit de bus zal komen, dankzij de jarenlange ervaring en de leidende positie van het bedrijf in Nederland.

"Op een eigen hoog- en middenspanningsnet voor bedrijven in het vrije domein hebben zij een marktaandeel van 75% en in het opladen van elektrische auto’s een marktaandeel van 30%", aldus Berenberg.

Hoge toetredingsdrempels

Daarnaast merkte Berenberg nog op dat Alfen wordt beschermd door hoge toetredingsdrempels.

Ook zijn collega van ABN Amro is positief over het aandeel. Een van de drivers is volgens haar dat de contracten voor de storage-tak sneller worden goedgekeurd dan voorheen en dus minder lang in de pijplijn blijven zitten.

Ze noemt het leveren van 30 nieuwe mobiele batterij-energieopslagsystemen aan Greener, een leverancier van duurzame energie, als positief voorbeeld. Deze opdracht werd eind 2019 verstrekt.

Greener werkt al langer samen met Alfen en beschikt inmiddels over in totaal 43 mobiele opslagsystemen van Alfen met een capaciteit van in totaal bijna 15 MWh. De nieuwe opslagsystemen worden voor het festivalseizoen in 2020 geleverd.

Groei elektrische auto's

Een andere aanjager voor Alfen is volgens ABN Amro de toename van het aantal elektrische auto's. "Er komen steeds meer betaalbare elektrische auto's. Alfen verkoopt oplaadpunten en profiteert van de toenemende vraag."

"Alfen verkoopt niet alleen oplaadpunten in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in het Verenigde Koninkrijk en Duitsland", voegde ze eraan toe.

KBC Asset Management liet zich eind vorig jaar ook al positief uit over Alfen. "In de wereldwijde inspanningen om de CO2-uitstoot in te perken, kan Alfen een rol spelen”, zo voorspelde de analist destijds.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?