• Uitgelicht

ASM International

Week 3

ASM International heeft in aanloop naar het cijferseizoen beleggers een voorproefje gegeven dat naar meer smaakt.

Dinsdagavond meldde de halfgeleiderspecialist dat het de eigen verwachtingen voor het vierde kwartaal ruimschoots heeft overtroffen. ASMI haalde in het afgelopen kwartaal voor meer dan 370 miljoen euro aan orders binnen, terwijl het concern had gerekend op 290 tot 310 miljoen euro.

Hoger omzet dan verwacht
Op basis van voorlopige cijfers zal de omzet over het vierde kwartaal waarschijnlijk net boven de afgegeven outlook van 310 tot 330 miljoen euro uitkomen.

Analisten reageerden positief. "Vooral de orderinstroom is weer indrukwekkend", zei een beursvorser van NIBC.

Analisten van JPMorgan Cazenove denken dat ASMI voor het eerste kwartaal vermoedelijk een omzetverwachting zal afgeven van meer dan 350 miljoen euro.

Momenteel wijst de consensus van Bloomberg op een omzetgroei van 8% in 2020, maar dit kan volgens JPMorgan naar 20% als het herstel van de geheugenmarkt robuust is en de markt voor logic gezond blijft.

Hogere taxaties
Een analist van KBC Securities voerde alvast zijn taxaties op. Dat betekende ook een koersdoelverhoging naar 125 euro. Het opwaarts potentieel is daarmee echter beperkt. Daarom handhaafde hij zijn Houden-advies.

Zijn collega van NIBC geeft hetzelfde advies. Volgens hem is het verhaal ASMI "erg sterk", maar omdat de waardering van het aandeel ook vlot is opgelopen, is hij voorzichtig. Wel gaat hij zijn koersdoel van 88 euro verhogen.

Koersdoelverhoging
Bij ING, dat wel een koopadvies hanteert, ging het koersdoel ook omhoog: van 120 naar 145 euro. Daarnaast verhoogde de analist de omzetramingen voor 2020 en 2021 met respectievelijk 14 en 15%.

Dankzij de blootstelling aan logic en foundry, verwacht ING dat ASMI de komende kwartalen bovengemiddeld zal presteren. Daarbij lijken de vooruitzichten voor de geheugenmarkt te verbeteren.

ASMI is één van de favoriete aandelen van ING in de Benelux. De analist vindt ASMI erg aantrekkelijk gewaardeerd, met een korting van 15% ten opzichte van sectorgenoten in de front-end markt. "Dat is niet terecht", meent hij.

De koers van ASMI steeg afgelopen week met 9,9% naar 117,80 euro. Op 25 februari verschijnen de jaarcijfers.


 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?