• Uitgelicht

DSM

Week 20

DSM heeft na de kwartaalcijfers de winstverwachting verhoogd. Maar sommige analisten denken dat het speciaalchemiebedrijf nog altijd te conservatief is.

Bij de laatste kwartaalupdate op 7 mei besloot DSM de outlook voor het lopende jaar aan te scherpen. In plaats van een aangepaste EBITDA-groei van 5 tot 9% mikt het speciaalchemiebedrijf nu op een hoge enkelcijferige groei.

Dubbelcijferige groei

CEO Feike Sijbesma sprak van een "goede start" van het jaar. De tak Nutrition trekt de kar en Materials blijft volgens de topman zijn veerkracht tonen.

Exclusief het vitaminevoordeel wist DSM een dubbelcijferige groei van de aangepaste EBITDA te behalen.

Eenmalige meevaller

In 2018 kwam DSM uit op 1.822 miljoen euro. Daarin zat echter een eenmalige meevaller. Concurrent BASF kampte vorig jaar met productieproblemen in zijn vitaminefabriek en daar kon DSM flink van profiteren.

Hiervoor gecorrigeerd kwam de aangepaste EBITDA uit op 1.532 miljoen euro.

UBS, die afgelopen week een roadshow organiseerde met DSM, is overtuigd van een goede prestatie van DSM dit jaar.

Opwaarts potentieel

"Wij zouden zelfs een stap verder willen gaan en menen dat er voldoende opwaarts potentieel is voor deze outlook, gezien de veel makkelijkere vergelijkingsbasis voor Materials en Animal Nutrition in de rest van het jaar", aldus UBS, die een EBITDA-groei van 11% voorziet.

De analist van Jefferies kijkt nog wat verder en constateert dat DSM de komende jaren voldoende ruimte heeft om enerzijds de aandeelhouders te belonen en anderzijds waar nodig overnames te doen.

ING verwacht dat DSM tussen 2016 en 2021 een samengestelde jaarlijkse EBITDA-groei van 13% kan realiseren.

Desinvesteringen

Credit Suisse is wat minder positief. De analist van deze zakenbank vindt een hogere koers pas gerechtvaardigd als er DSM desinvesteringen doet of als de groei-investeringen beduidend meer gaan opleveren.

Het aandeel DSM won op weekbasis 5,1%.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?