Tesla

Week 21

Het aandeel Tesla kwam afgelopen week flink onder druk te staan, na een kritisch rapport van zakenbank Morgan Stanley.

De koers van Tesla daalde afgelopen week met ruim 10% naar 189,38 dollar. Analisten hadden twijfels of de autoproducent voldoende Model 3-auto's gaat verkopen om weer winstgevend te zijn in het derde kwartaal. Sinds het begin van dit jaar noteert het aandeel circa 42% lager.

Weinig koopadviezen

Pakweg 30% van de analisten op Wall Street die het aandeel volgen, hanteert een koopadvies.

Een analist van Morgan Stanley geeft een houden-advies, met een koersdoel van 230 dollar, wat neerkomt op een stijging van 12% ten opzichte van de huidige koers.

Worst case scenario

Maar hij houdt ook rekening met een scenario waarin het aandeel vrijwel waardeloos wordt. Zijn worst case scenario is gebaseerd op een dalende vraag naar Tesla-auto's in China, vanwege hogere handelstarieven en een afzwakkende economie.

"In onze aangepaste visie gaan we ervan uit dat Tesla onze huidige Chinese prognoses met ongeveer de helft zal mislopen", schreef de analist.

Recordverkopen

Na zes dagen koersdalingen zat het aandeel Tesla donderdag weer in de lift, gesteund door een uitgelekte e-mail van CEO Elon Musk aan zijn personeel.

Tesla zou volgens Musk goed op koers liggen om een recordaantal auto's af te leveren. De autofabrikant zou vorige week gemiddeld 900 Model 3 auto's per dag hebben geproduceerd, waarmee het de doelstelling van 7.000 per week steeds verder nadert.

Vorige maand rapporteerde Tesla over het fiscale tweede kwartaal een groter dan verwacht verlies, juist vanwege een sterke terugval van de autoverkopen. Een week later kondigde het concern een obligatie- en aandelenemissie aan.

Handhaving doelstelling

Ondanks de tegenvallende resultaten en aanhoudend zwakke vraag naar nieuwe auto's, handhaafde Tesla de doelstelling om 360.000 tot 400.000 auto's te leveren in 2019.

"Als de Gigafactory in Shanghai vanaf het begin van het vierde kwartaal op volle kracht draait, zouden we wereldwijd 500.000 voertuigen kunnen produceren in 2019", aldus Musk.

Hij beloofde tevens in het derde kwartaal weer winst te zullen draaien.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?