• Uitgelicht

Kiadis

Week 22

De koers van Kiadis kelderde met 16,6%, nadat het concern een aandelenemissie deed. Bovendien gaven de aandeelhouders groen licht voor de overname van Cytosen Therapeutics.

De overname van Cytosen Therapeutics werd al in april aangekondigd. Kiadis hoopt hiermee een pijplijn te creëren met nieuwe kankerbehandelingen.

Bij het sluiten van de overname zal Kiadis 1,94 miljoen eigen aandelen aan Cytosen uitgeven. Als de klinische ontwikkelingen en de regelgevende mijlpalen voor de NK-celproduct zijn voltooid, zullen Cytosen aandeelhouders maximaal 5,82 miljoen aandelen van Kiadis ontvangen.

Emissie

Vrijdag kondigde Kiadis aan dat het 27,6 miljoen euro heeft opgehaald met de uitgifte van 3,68 miljoen aandelen. De nieuwe aandelen, via een private plaatsing verkocht aan institutionele beleggers, werden geprijsd op 7,50 euro per stuk. Dat komt overeen met ongeveer 15% van het uitgegeven kapitaal.

Kiadis wil de opbrengsten gebruiken voor de ontwikkeling van ATIR101 en de verdere uitbouw van de pijplijn van CytoSen. De rest is bedoeld voor algemene bedrijfsdoeleinden en als werkkapitaal.

Volgens een analist van Jefferies geeft dit voorlopig financiële ruimte aan Kiadis en ondersteunt dit tevens de lancering van de ATIR101 in Europa.

De beoordeling van ATIR101 als behandeling om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken laat wel op zich wachten.

Wachten op goedkeuring

De goedkeuring door een onderdeel van het Europees Geneesmiddelenagentschap werd eind vorig jaar verwacht, maar is uitgesteld. Kiadis heeft begin mei een lijst vragen beantwoord en hoopt snel een beoordeling te ontvangen.

Als die positief is, verwacht Kiadis dat ATIR101 eind 2019 voor het eerst bij een patiënt kan worden toegediend.

De analist van Jefferies voorziet een gematigde commerciële lancering van ATIR101 in de eerste jaren omdat slechts enkele patiënten deze versie van het middel in 2019 zullen krijgen.

Verder meldt ze dat de internationale fase III met HATCY op gang komt, met een tussentijdse analyse die in 2021 wordt verwacht. De test zou volledig afgerond kunnen zijn in de VS voor 2023.

'Voorlopig voldoende financiële ruimte'

Het bijgewerkte model van Jefferies suggereert dat er eind maart 2019 ongeveer 49 miljoen euro in contanten in kas zat, samen met circa 5 miljoen euro van CytoSen en ongeveer 26 miljoen euro van de laatste emissie. Dit zou volgens de analist voldoende moeten zijn om het eerste kwartaal van 2020 te halen.

Jefferies verhoogde het koersdoel voor Kiadis van 16 naar 17 euro, met een ongewijzigd koopadvies.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?