• Uitgelicht

AMG

Week 24

De koers van AMG steeg afgelopen week met 3,5% na het bericht dat de raad van commissarissen toestemming heeft gegeven tot onderzoek naar een aparte beursnotering voor de divisie Technologies.

De betreffende divisie werd begin dit jaar gecreëerd door samenvoeging van het onderdeel Titanium Alloys en Coatings (dat high-tech-legeringen en materialen maakt voor te luchtvaartindustrie) met AMG Engineering.

Volgens zakenbank Berenberg genereerde deze tak vorig jaar ongeveer 31% van het EBITDA-resultaat van AMG.

Advies ingewonnen

AMG zal financiële adviseurs inhuren. Zodra er een duidelijk plan is, zal het bedrijf de markt verder informeren.

Analisten reageerden positief op de plannen van AMG. ING bijvoorbeeld merkte op dat de groei en winstgevendheid van Technologies zich op dit moment niet vertaalt in een hogere beurskoers.

Lagere waardering dan sectorgenoten

Het aandeel AMG wordt nu gewaardeerd tegen 4,4 keer het bedrijfsresultaat, terwijl sectorgenoten van AMG Technologies circa 8 keer de EBITDA krijgen toegerekend, zo merkte ING op.

Ook bij analisten van Berenberg kregen de plannen van AMG de handen op elkaar. "We denken dat de divisie waarde kan creëren, dankzij diens innovatieve producten en een aparte [beurs]notering", zo lichtte de zakenbank toe.

Koopadviezen

ING en Berenberg geven AMG eensgezind een koopadvies. ING hanteert een koersdoel van 27 euro. Berenberg zit daarboven, met een koersdoel van 35 euro.

Berenberg vindt AMG "aantrekkelijk gewaardeerd". De zakenbank wijst daarbij op de blootstelling van het bedrijf aan vanadium, waarvan de prijzen stijgen, en de groeiende lithiumproductie tegen lagere kosten dan de concurrentie.

De beurskoers van AMG steeg afgelopen week met 3,3% naar 25,02 euro.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?