• Uitgelicht

TKH

Week 24

TKH Group wist zijn beleggersdag te verzilveren met een koerssprong van maar liefst 16,1%. Het concern kreeg de aandeelhouders op de banken met een opwaartse bijstelling van zijn verwachtingen.

TKH lanceerde tijdens de beleggersdag zijn nieuwe strategie 'simplify and accelerate'. Dit programma moet leiden tot een meer gefocuste waardecreatie.

"TKH heeft een schaal bereikt waarin meer positieve effecten kunnen worden bereikt door integratie in plaats van samenwerking. De schaalvoordelen die kunnen worden bereikt, zullen een positief effect hebben op het rendement op de omzet (ROS)", zo meldde het concern.

Hogere omzetdoelstelling

TKH stelde de omzetdoelstelling voor drie verticale groeimarkten naar boven bij. Voor Parking, Tunnel & Infra en Marine & Offshore mikt TKH nu op een bandbreedte van 150 tot 200 miljoen euro per markt.

De 'bovengemiddelde' marges van deze markten zullen de toename van het ROS verder doen versnellen. TKH verhoogde dit cijfer van 12 tot 13% naar 'tenminste' 15%.

De doelstelling voor het rendement op geïnvesteerd vermogen (ROCE) ging omhoog van een bandbreedte van 21 tot 23% naar 22 tot 25%.

Meer desinvesteringen

Daarbij wil TKH meer activiteiten afstoten. Eerst mikte het bedrijf op desinvesteringen met een totale omzet van 75 miljoen euro. Dit wordt 300 tot 350 miljoen euro.

TKH denkt het leeuwendeel al binnen 18 maanden te kunnen verkopen.

Koersdoelverhoging

Analisten van Berenberg besloten hierop het koersdoel flink te verhogen, van 55,50 naar 70,00 euro. Het koopadvies bleef gehandhaafd.

Volgens Berenberg is TKH een complexe organisatie, waardoor de huidige waardering mogelijk geen correcte afspiegeling vormt van de winstgroei van TKH. Maar dit besef zal komen, verwachten de analisten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?