• Uitgelicht

Intertrust

Week 25

Intertrust speelde zich vorige week in de kijker met een grote Amerikaanse overname en opwaarts bijgesteld groeidoelen.

Intertrust neemt voor 330 miljoen dollar Viteos over, een aanbieder van administratieve diensten voor Amerikaanse fondsen.

De overnameprooi biedt administratieve diensten voor hedgefunds, private equity, vastgoedbeheerders en andere alternatieve vermogensbeheerders.

Het bedrijf werkt vanuit de VS voor klanten wereldwijd, met ondersteuning vanuit India. Het behoort bij de tien grootste bedrijven in deze sector in de VS.

Groeiversnelling

De overname accelereert de groei veel sneller dan wanneer Intertrust zelf een nieuw bedrijf had moeten opbouwen, zei CEO Stephanie Miller tegen ABM Financial News.

Intertrust kondigde in maart al een samenwerking aan met Viteos. Deze samenwerking verliep zo goed, dat het leidde tot de overname.

Synergievoordelen

Miller verwacht ongeveer 22 miljoen dollar aan jaarlijkse synergieën te kunnen behalen uit de overname, vooral door outsourcing. Dat betekent niet dat het bedrijf deels vanuit de VS naar bijvoorbeeld India zal worden verplaatst.

"Het plan is om op te schalen. Intertrust is nu een overwegend Europees bedrijf en Viteos een overwegend Amerikaans bedrijf, met drie buitenlandse ondersteunende centra. Dat blijft zo", zei Miller.

De synergievoordelen van 22 miljoen euro noemde ABN Amro "agressief". Maar dat de managementteams van beide bedrijven elkaar al langer kennen, geeft de bank meer vertrouwen dat het ambitieuze synergiedoel toch zal worden gehaald.

Niet alleen boort Intertrust met hedgefondsen en private equity een heel nieuw klantensegment aan en versterkt het zijn aanwezigheid in de VS, ook verandert het operationele model voor de dienstverlening van maandelijks naar dagelijks, zei Miller.

Hogere groeidoelstelling

Ze heeft er veel vertrouwen in dat Intertrust dankzij de overname met 4 tot 6% per jaar kan groeien op de middellange termijn, in plaats van 3 tot 5%.

UBS verwacht dat de overname 5 tot 6% zal bijdragen aan de winst per aandeel in 2020. Als de synergievoordelen worden bereikt, loopt de stijging van de winst per aandeel mogelijk zelfs op tot 13 à 15% in 2022.

Intertrust betaalt ruim zeventien keer het EBITDA-resultaat voor Viteos. Dat lijkt duur, stelt UBS, aangezien het trustkantoor zelf tegen 11 keer het resultaat wordt verhandeld. Maar als de synergiedoelen worden behaald daalt de relatieve prijs flink, tot 8 keer de EBITDA van 2021.

De koers van Intertrust steeg afgelopen week met 4,1%.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?