• Uitgelicht

Sif

Week 28

Met een koerswinst van 32,3% was Sif vorige week de grootste stijger in Amsterdam. Dat was te danken aan het binnenhalen van twee opdrachten.

Sif Holding maakte vorige week bekend dat het een opdracht binnen heeft gesleept om 84 monopiles te leveren voor het 800 MW Vineyard-windmolenproject in het Amerikaanse Massachusetts. Dat is goed voor een productie van 103 kiloton

Later kondigde de funderingsspecialist nog een deal aan: voor Vattenfall/Nuon gaat Sif 114 monopiles maken. Dat is goed voor nog eens 113 kiloton.

Halve productiecapaciteit

2018 was een moeilijk jaar voor Sif. Door het beperkte aantal opdrachten draaide de onderneming maar op halve productiekracht.

Ook de vertraagde aanvoer van staal en de extreem lage waterstanden speelden het bedrijf parten. De projecten Dillinger en Borssele 3/4 werden uitgevoerd met korting.

Weg omhoog

Bij de cijfers over het eerste kwartaal was de ondertoon positiever. De schuldenlast was flink teruggebracht en de bedrijfsresultaten verbeterden.

De nieuwe topman Fred van Beers gaf toen aan goed gepositioneerd te zijn om bij te dragen aan de geplande groei van de offshore windindustrie. De recente deals onderstrepen die uitlatingen.

Belangrijk is wel dat de projecten tegen goede prijzen kunnen worden uitgevoerd. Een analist van ABN Amro verwacht dat de marges in 2019 verder zullen herstellen.

Volgens hem heeft Sif een goede kans om het orderboek verder te vullen, aangezien er nog meer projecten op stapel staan.

Orderboek stroomt vol

Voor nu is het orderboek voor 2020 en 2021 voor 300 kiloton gevuld. Hoe de verdeling over deze jaren precies zit, is niet helemaal duidelijk.

ABN Amro verwacht dat de vraag monopiles meer dan voldoende is om ervoor zorgen dat het orderboek gevuld kan worden in de komende jaren.

Toch geeft de bank een conservatieve verwachting af, zodat deze haalbaar en eventueel ook verslaanbaar is. De EBITA wordt voor 2019 en 2020 geschat op respectievelijk 54 miljoen euro en 72 miljoen euro.
 

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?