• Uitgelicht

Beter Bed

Week 3

De omzetcijfers van Beter Bed bevatten geen verrassingen. Maar de matrassenretailer moet nog wel flink aanpoten.

Beter Bed meldde vrijdag dat de omzet in het vierde kwartaal met 4,7% is gestegen naar 47,6 miljoen euro. Dit cijfer week niet noemenswaardig af van de taxaties van analisten.

KBC Securities sprak van ietwat zwakke, maar toch geruststellende cijfers. Een analist van IEX denkt dat "de donkere dagen voor Beter Bed voorbij zijn".

Schuldverlichting
Het bedrijf zag wel kans de helft van een schuld van 7 miljoen euro om te zetten in een eeuwigdurende faciliteit tegen een beduidend lager rentetarief dan de 30% die eind juli 2019 werd afgesproken met de groep aandeelhouders die financieel bijsprong.

Daar stond tegenover dat de noodzaak om op de kas te letten heeft geleid tot een wat minder florissante gang van zaken in Zweden.

Beter Bed heeft een roerig 2019 achter de rug, waarin veel belangrijke wijzigingen werden doorgevoerd. Scherp geformuleerd zou gesteld kunnen worden dat het bedrijf ternauwernood aan liquidatie kon ontsnappen en nu weer voorzichtig omhoog kan kijken.

De belangrijkste aderlating betrof de verkoop van de Duitse keten Matratzen Concord.

Koersval
De koers heeft er in 2019 dan ook flink van langs gekregen. In een jaar tijd ging er meer dan 3 euro van de koers af. In juli werd een dieptepunt bereikt van iets meer dan 1,40 euro.

Maar dit jaar gaat het beter en afgelopen week zelfs zienderogen beter. In de loop van de week dikte de koers steeds verder aan, zonder verder sturend nieuws over de onderneming of de resultaatvorming.

Om daar inzicht in te krijgen moet de belegger wachten tot 17 maart. Dan wordt het volledige kwartaal- en jaarbericht gepubliceerd.

Marge
De doelstelling voor de EBITDA-marge op de middellange termijn ligt op 7 tot 9%. In de eerste helft van 2019 was dit nog 4%.

Hoe het op dit vlak in de tweede helft van 2019 is gelopen, valt uit de cijfers van afgelopen vrijdag niet op te maken. Maar het is niet waarschijnlijk dat de 7% in zicht is gekomen.

De koers van Beter Bed steeg afgelopen week met 19,4% naar 2,80 euro.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?