• Uitgelicht

Philips

Week 30

De kwartaalcijfers van Philips werden vorige week met gejuich ontvangen. De koers van de specialist in medische apparatuur steeg met ruim 8% naar 42,20 euro.

Philips boekte in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITA) van 440 miljoen euro, tegen 430 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Aangepast voor bijzondere posten liep de EBITA op van 482 miljoen naar 549 miljoen euro, zoals analisten ook hadden voorzien.

Hogere omzet en nettowinst dan verwacht

Onder de streep resteerde een nettowinst van 246 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 2 miljoen euro een jaar eerder. Dat was meer dan de 243 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

De omzet steeg op jaarbasis van 4.288 miljoen euro naar 4.671 miljoen euro, terwijl de ramingen van analisten bleven steken op 4.580 miljoen euro.

Handhaving doelstelling

Philips handhaafde de doelstelling van een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6% per jaar en een verbetering van de EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar in de periode 2017 - 2020.

Een analist van InsingerGilissen sprak van behoorlijk goede resultaten.  Hij was vooral te spreken over de vergelijkbare omzetgroei van 6%.

Tweede wapenfeit vond hij de stijging van aangepaste EBITA-marge van 11,2% naar 11,8%, die was aangejaagd door de divisie Diagnosis & Treatment.

Tot slot meldde de analist dat Philips het vooral moet hebben van de tweede jaarhelft. Hij hanteert een Aanbevolen-advies en een koersdoel van 44 euro.

Zijn collega van ING vond de cijfers "redelijk". Ook hij was te spreken over de vergelijkbare omzetgroei, die een versnelling betekende ten opzichte van de 2% in het eerste kwartaal.

De groei van de orderinstroom met 8% vond hij gezond en de vrije kasstroom "erg sterk". ING hanteert een koersdoel van 37 euro met een Houden-advies.

Koersdoelverhogingen

De koers van Philips zat na de cijferpublicatie al in de lift, maar kreeg later in de week steun door diverse koersdoelverhogingen.

UBS verhoogde het koersdoel van 41 naar 45 euro, waarna Credit Suisse volgde met een verhoging van 35 naar 42 euro. Donderdag kwam er nog een koersdoelverhoging van 44 naar 48 euro van Berenberg bovenop. 

UBS motiveerde de koersdoelverhoging op basis van het groeipotentieel voor de divisie Personal Health.

Groeisectoren

Volgens Credit Suisse zijn de huidige positieve groeitrends een bevestiging dat Philips blootstelling heeft aan interessante groeisectoren zoals mondverzorging, beeldgeleide therapie en slaap en ademhaling.

Zwakte in valuta van opkomende markten en prijsdruk bij Imaging blijven volgens deze bank een risico voor Philips.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?