• Uitgelicht

Altice Europe

Week 31

Altice deed goede zaken op het Damrak, na de presentatie van de kwartaalcijfers. De koers spoot omhoog met bijna 23%.

Na een krimp in het eerste kwartaal lukte het de Franse kabelaar om in het tweede kwartaal te groeien. Bij zowel Altice France als Altice International was sprake van een groeiversnelling. Dat maakt de weg vrij voor een verdere afbouw van de schulden.

Verhoogde prognose

Altice Europe verhoogde hierop de outlook voor heel 2019. Het concern rekent nu op een groei van de operationele vrije kasstroom van circa 15%, terwijl eerder 10% werd verwacht.

De omzet van Altice France stijgt vermoedelijk met 5 tot 6%, in plaats van 3 tot 5%.

In de Franse thuismarkt profiteerde Altice France van een nieuwe aanwas van klanten en een verbeterde omzettrend.

De geconsolideerde omzet van Altice steeg met 3,8%, tegen een krimp van 0,1% in de eerste drie maanden.

De aangepaste EBITDA steeg op jaarbasis met 9,8%, versus een groei van 4,1% in het eerste kwartaal. De aangepaste EBITDA-marge verbeterde op jaarbasis met 2,2 procentpunt tot 39,9%.

Koersdoelverhoging

Analisten van Credit Suisse waren te spreken over de cijfers en besloten het koersdoel te verhogen van 2,90 naar 3,30 euro.

Ze signaleerden diverse positieve punten in de cijferrapportage, zoals de versnelling van de omzet bij de mobiele tak en de verbetering bij de kabeldivisie.

Verder lijkt een inkoopprogramma van aandelen wat waarschijnlijker geworden, uitte het bestuur zich positief over de financieringskosten en verlopen de desinvesteringen in Portugal volgens schema.

Toch ziet Credit Suisse ook enkele uitdagingen. De versnelling van de mobiele omzet was zo fors, dat de groei vermoedelijk deels valt toe te schrijven aan inkomsten uit apparatuur, waar de marges lager zijn.

Verder lijkt de omzet bij de zakelijke tak te vertragen en bleef de nettoschuld op kwartaalbasis vlak. Credit Suisse handhaafde daarom het Neutraal-advies.

"Kans op koersstijging"

Een analist van Deaandeelhouder.nl was een stuk enthousiaster. Hoewel ook hij de nodige risico's ziet, is er volgens hem heel goede kans op een flinke verdere koersstijging.

Het draait volgens hem vooral om de schuld van Altice. De schuldratio moet volgens de kabelaar eind 2020 uitkomen op 4,25, dankzij een oplopende winst, een betere vrije kasstroom en de verkoop van bezittingen.

De analist berekende dat de schuld in de holding met 3,5 miljard zou moeten kunnen dalen. Mocht dit lukken, dan kan de koers volgens hem nog veel verder omhoog. Maar komt dit scenario niet uit, dan is een forse koerscorrectie niet uitgesloten.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?