• Uitgelicht

TKH

Week 33

TKH Group zag vorige week flink wat beurswaarde verdampen, na de presentatie van de halfjaarcijfers. De koers daalde met 18,5% naar 42,88 euro.

Volgens NIBC viel vooral de sterke vertraging van de autonome omzetgroei tegen. TKH boekte in de eerste zes maanden van 2019 een omzet van 753,2 miljoen euro. Dat betekende op autonome basis slechts een fractionele groei.

Afvlakkende autonome omzetgroei
Daarmee is de omzet in de afgelopen kwartalen flink teruggelopen. In het vierde kwartaal van 2018 bedroeg de autonome omzetgroei nog 10,2%, aldus de analist van NIBC

Een daling van de investeringen bij producenten van consumentenelektronica en een afname van het aantal grote projecten hadden volgens hem een impact op de groeivertraging.

Nieuwe strategie
In juni kreeg TKH beleggers nog op de banken, toen het op een beleggersdag de nieuwe strategie Simplify & Accelerate aankondigde, die moet leiden tot een meer gefocuste waardecreatie.

Het rendement op de omzet (ROS) zal op middellange termijn uitkomen op "tenminste" 15% en het rendement op geïnvesteerd vermogen (ROCE) op 22 tot 25%.

In de afgelopen zes maanden kwamen de ROS en ROCE uit op respectievelijk 10,3% en 18,7%. Vorig jaar was dit 11,7% en 20,8%.

Door het herstructureringsprogramma stegen wel de kosten in het afgelopen halfjaar, zo merkte een analist van IEX Group op.

‘Sterke tweede jaarhelft’
Daarmee sorteert TKH voor op een sterkere tweede jaarhelft. Het bedrijf verwacht dan een sterke groei van de omzet en winst. Aangezien er van die tweede jaarhelft inmiddels al bijna twee maanden zijn verstreken, kunnen we er volgens de IEX-analist van uit gaan dat dit optimisme op meer is gebaseerd dan louter een grove inschatting, zoals bij langjarige projecties vaak het geval is.

Het optimisme van TKH wordt volgens de beursvorser ondersteund door het orderboek, dat in het eerste halfjaar autonoom met 13% is gestegen ten opzichte van 31 december 2018.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?