• Uitgelicht

BAM

Week 34

BAM wist beleggers niet te overtuigen met zijn halfjaarresultaten. Het bouwbedrijf moest vorige week een koersval van 5,7% incasseren.

BAM Groep zag de omzet in de eerste zes maanden op jaarbasis stijgen van 3.237 miljoen euro naar 3.454 miljoen euro. Ook herhaalde het concern de eerder deze maand verlaagde outlook voor heel 2019.

Cijfers onder verwachting

Maar verder kwamen de cijfers uit onder de verwachtingen. Een analist van ING had vooraf gedacht dat BAM een gecorrigeerd verlies voor belastingen zou boeken van 5,2 miljoen euro.

Het werd uiteindelijk een verlies van 27,2 miljoen euro. Een jaar eerder boekte BAM nog een winst van 57,8 miljoen euro.

Hoger kosten

BAM had eerder deze maand al gewaarschuwd voor lagere resultaten, als gevolg van hogere kosten voor een infraproject en enkele utiliteitsbouwprojecten in Duitsland, voor in totaal 65 miljoen euro, en een project van BAM International van 25 miljoen euro.

Die tijding zorgde destijds voor een flinke koerserosie. Maar de beker was kennelijk nog niet leeg, want donderdag kreeg het aandeel nóg een keer klappen.

De analist van ING merkt in een analyse van de cijfers nog op dat de nettokaspositie van 161 miljoen euro wel heel erg onder zijn raming van 405 miljoen euro uitkwam.

Die 161 miljoen euro was overigens wel een flinke verbetering op jaarbasis

Het sluisproject bracht over de eerste helft van het jaar nog wel enige kosten met zich mee, maar die waren niet materieel, zo stipte ING nog aan.

Het afzinkingsproces, nu van het tweede caisson, dat eerder gebukt ging onder een stevige tegenslag, ligt op schema.

Koersdaling

Maar BAM kreeg beleggers er niet voor op de banken. De koers zette een glijvlucht in en daalde op weekbasis met 5,7% naar 2,83 euro.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?