• Uitgelicht

Alfen

Week 35

Alfen is afgelopen week met sterke halfjaarresultaten gekomen en de markt reageerde enthousiast: de koers veerde met 21,2% op.

Na een uitdagend tweede helft van 2018, waarin Alfen de kosten zag oplopen om zichzelf voor te kunnen bereiden op een periode van sterke groei, kan het concern met optimisme vooruitkijken, concludeert een analist van Berenberg.

Hij is van mening dat Alfen inmiddels in een veel sterkere positie verkeert dan een jaar geleden om tegelijkertijd de omzet en winstgevendheid te laten groeien.

Omzetgroei van 50%
In de eerste zes maanden boekte de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie een omzet van 61,6 miljoen euro. Dat is 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De groei was volgens Berenberg vooral sterk bij EV charging, ofwel het opladen van elektrische auto's. De omzet steeg daar op jaarbasis met 73%.

De aangepaste EBITDA steeg van 1,7 miljoen euro (ofwel 4,2% van de omzet) in de eerste helft van 2018 naar 4,9 miljoen euro (ofwel 7,9% van de omzet). Op vergelijkbare basis groeide de aangepaste EBITDA met 132%. De aangepaste nettowinst nam toe met 125% tot 1,4 miljoen euro.

Internationale expansie
Internationaal timmert Alfen stevig aan de weg. Het afgelopen halfjaar haalde het concern 32% van de omzet uit het buitenland, tegen 21% in de eerste helft van 2018.

Alfen herhaalde de prognose voor 2019 van een omzet van 135 tot 145 miljoen euro. Dit wordt volgens Berenberg ondersteund door een forse stijging van het orderboek en een sterkere pijplijn aan projecten.

‘Betere productmix’
Volgens de analist van Berenberg was een deel van de stijging van de brutomarge in de eerste helft van dit jaar te danken aan een betere productmix in alle segmenten.

Hij hanteert voor het aandeel een koopadvies en een koersdoel van 19 euro.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?