• Uitgelicht

Beter Bed

Week 35

Beter Bed liet bij de cijferpresentatie weten dat het goede hoop heeft het verlieslatende Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord te verkopen.

De beddenretailer kwam met een afwijkend halfjaarbericht naar buiten, door de zwak presterende operaties van Matratzen Concord apart te vermelden, in aanloop naar een mogelijke verkoop ervan.

De activiteiten die binnen het bedrijf blijven, waren in de eerste jaarhelft wel winstgevend, aldus Beter Bed.

Bleeder
Maar het onderdeel dat in de etalage staat was duidelijk verlieslatend. Echt verrassend was dat niet: Matratzen Concord is al enige tijd een 'bleeder'. Dit dochterbedrijf zag het nettoverlies over de eerste zes maanden oplopen naar ruim 22 miljoen euro, op een omzet van 92 miljoen euro.

Verlieslatende winkels werden gesloten en de overgebleven winkels zagen de omzet met bijna 10% dalen.

Koersval
Met een aanstaande verkoop in het vooruitzicht en een zekere winstgevendheid bij de resterende onderdelen, zou een vlakke koersbeweging in de lijn der verwachtingen liggen. Maar het aandeel daalde afgelopen week 5,9% in waarde

Dit komt mogelijk omdat beleggers vrezen dat Matratzen Concord tegen een niet al te aantrekkelijke prijs moet worden verkocht.

"Als gevolg van het verkoopproces is de groep momenteel niet in staat een betrouwbare schatting te geven van een eventuele afschrijving", zo vermeldde het halfjaarverslag.

Sowieso zal het desinvesteringsproces kosten met zich meebrengen, waarschuwde Beter Bed.

Onzekerheid
Een analist van ABN Amro schrijft de recente koersdaling toe aan onzekerheid. Hij wijst op de teruggevallen operationele marge voor de voort te zetten activiteiten, terwijl de zogeheten 'cashburn' in het eerste halfjaar meer dan 13 miljoen euro bedroeg.

"Die loopt in de tweede jaarhelft nog wel even door”, meende hij. “Met een nettoschuld van 30 miljoen euro en een kredietfaciliteit van 47 miljoen euro is er nog wel enige ruimte, maar dan moet er niet nog een tegenvaller komen."

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?