• Uitgelicht

BAM, Heijmans en VolkerWessels

Week 38

De bouwsector stond afgelopen week op de radar. De resultaten van de bedrijven op de beurs waren wisselend.

Analisten van ABN Amro en Degroof Petercam verlaagden afgelopen week hun ramingen en koersdoelen voor diverse bouwbedrijven.

ABN Amro haalde BAM van de kooplijst en verlaagde het koersdoel naar 2,85 euro.

Bij Degroof Petercam ging het koersdoel voor BAM omlaag van 3,30 naar 2,80 euro, terwijl dat van Heijmans werd aangepast van 11 naar 9 euro en dat voor VolkerWessels van 24 naar 20 euro.

Het advies voor BAM en Heijmans blijft Houden, terwijl Degroof Petercam voor VolkerWessels een koopaanbeveling hanteert.

Stikstofproblematiek

De zakenbank vreest dat de stikstofdiscussie voor een "significante" vertraging zal zorgen in bouwprojecten.

Dit dossier raakt volgens de analist vooral Heijmans, die als enige bouwer uitsluitend op de Nederlandse markt actief is.

Naar verwachting komt de Commissie Remkes deze week met een advies voor het stikstofprobleem. Een analist van IEX verwacht dat vooral zal worden gekozen voor een verkleining van de veestapel, om zo de woningbouw weer mogelijk te maken.

Volker Wessels

VolkerWessels blijft de favoriet van Degroof Petercam. Deze bouwer heeft volgens de analists het beste track record in het realiseren van een goede EBITDA-marge.

Hij vindt de waardering aantrekkelijk, met een dividendrendement van 7%, een hogere vrije kasstroom en geen schulden.

BAM

Zoals gezegd haalde ABN Amro BAM van de kooplijst. De risico's zijn volgens de analist groter dan de aanjagers. Ook houdt de analist nog altijd rekening met extra kosten voor de zeesluisprojecten en nieuwe tegenslagen in Duitsland.

Bovendien zit de solvabiliteit van 12,8% ruim onder die van de andere bouwers.

Volgens Degroof Petercam zijn er geen aanjagers voor de waardering. Ook deze analist wijst op de verliezen op grote projecten. "De nieuwe afschrijving van 94 miljoen euro heeft gezorgd voor nieuwe twijfels over de kwaliteit van het risicomanagement", aldus de analist.

Heijmans

Heijmans heeft volgens Degroof Petercam grote progressie geboekt met het aanbrengen van een focus op de Nederlandse markt en verbetering van het risicomanagement. Maar de stikstofkwestie raakt het concern wel harder dan sectorgenoten.

Dat VolkerWessels het beter doet dan zijn concurrenten, bleek ook uit de weekwinst van 3% voor het aandeel. Heijmans leverde 2,2% in en BAM 5,5%.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?