• Uitgelicht

AMG

Week 41

De koers van AMG veerde afgelopen week met ruim 14% op, onder meer na positieve ontwikkelingen op het handelsfront.

Het aandeel Advanced Metallurgical Group (AMG) gaat al lange tijd gebukt onder het handelsconflict tussen China en de VS.

Afgelopen week kwamen er hoopvolle berichten op dat vlak. De Amerikaanse president Donald Trump ging in gesprek met de Chinese vicepremier Liu He en dat leidde vrijdagavond tot een voorlopig akkoord.

Joint venture met Shell

Verder werd afgelopen week bekend dat AMG met Shell Catalysts & Technologies een joint venture aangaat, om een langdurige duurzame oplossing te bieden voor het terughalen en recyclen van gebruikte katalysatoren.

Volgens beide partijen zullen olieraffinaderijen profiteren van de technische mogelijkheden om de risico's en kosten van het transport en afvoeren van gebruikte katalysatoren weg te nemen. Bovendien neemt de behoefte aan stortplaatsen af.

Volgens ING is de joint venture positief voor het beleggerssentiment, omdat het groeimogelijkheden biedt voor AMG Vanadium buiten Noord-Amerika en het de recyclingtechnologie van AMG erkent.

Ook een analist van IEX Group ziet veel potentie in het initiatief. "Voor AMG biedt deze stap een stukje extra potentie dat er tot dusver niet was. Een partner als Shell geeft de mogelijkheid sneller op te schalen dankzij de kapitaalkracht en het netwerk van het bedrijf."

Duurzaamheidsrevolutie

Volgens de beursvorser zit AMG in de 'sweet spot' wat betreft speciale metalen die de duurzaamheidsrevolutie ondersteunen. "Het is wachten op een nieuwe upcycle in de prijzen van deze metalen, waardoor de resultaten van AMG aanzienlijk zullen verbeteren."

ING voorspelt een stijging van het bedrijfsresultaat (EBITDA) met meer dan 300 miljoen dollar binnen vijf jaar, zelfs zonder prijsopleving. Daarbij wordt de groei gedreven door sterke prestaties bij de vanadium-divisie en expansie in lithium.

Terwijl de resultaten in de tweede helft van 2019 nog steeds het effect van de lagere ferrovanadium-prijzen zullen voelen, ziet de analist veel positieve stimuli voor de koers van het aandeel. ING hanteert voor AMG een koopadvies en een koersdoel van 35 euro.

Overname

Verder nam AMG afgelopen week het Amerikaanse bedrijf International Specialty Alloys (ISA) over van Kennametal. Financiële details werden niet gemeld. ISA is een toonaangevende producent van legeringen voor de ruimtevaartmarkt.

Volgens de analist van ING heeft de acquisitie naast een positieversteviging in de ruimtevaartmarkt ook impact op het technologisch segment van AMG, dat mogelijk wordt afgesplitst via een eigen beursnotering.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?