• Uitgelicht

Ahold

Week 45

Ahold Delhaize heeft beleggers getrakteerd op mooie cijfers en dit betaalde zich uit in een weekwinst van 8,0 procent.

Heel verrassend waren de kwartaalcijfers overigens niet. Conform verwachting gingen de omzet en de winst in het derde kwartaal omhoog.

CEO Frans Muller sprak van een sterke prestatie over de brede linie in Amerika. Vooral Food Lion en Hannaford deden het volgens de topman goed. Stop & Shop opereert in een uitdagende omgeving. Maar inmiddels zijn er volgens Muller ook "bemoedigende" signalen.

Nederland presteerde volgens de CEO "onverminderd solide". Bol.com groeide met 34,0 procent en het marktaandeel van Albert Heijn bleef gelijk.

In het derde kwartaal behaalde Ahold Delhaize een omzet van 16.689 miljoen euro. Online groeide de omzet met ruim een kwart tot 850 miljoen euro.

Dit leverde Ahold Delhaize een operationele winst op van 679 miljoen euro en onderliggend kwam dit uit op 724 miljoen euro. De bijhorende onderliggende marge was  4,3 procent. Netto verdiende Ahold Delhaize in het derde kwartaal 453 miljoen euro.

Kepler Cheuvreux was net als Muller vooral te spreken over de prestaties in de VS. Maar ook in Nederland en online  deed Ahold Delhaize het goed, volgens de analisten.

Outlook

Ahold Delhaize herhaalde de bij de halfjaarcijfers afgegeven outlook. Hierdoor en ook op basis van de  kwartaalresultaten blijft KBC Securities positief over het aandeel. Dat staat dan ook op de kooplijst, met een koersdoel van 26,00 euro. Met een koerswinst-verhouding van 15 voor dit jaar en 13 voor 2020 is het aandeel volgens de analisten aantrekkelijk in vergelijking met sectorgenoten. 

Toch kwam er vrijdag tegen het einde van de handelsdag nog een smetje op de mooie beursweek voor Ahold Delhaize.

Concurrent Jumbo kondigde een samenwerking aan met Hema. Doelstelling van de samenwerking is een verbetering van de marktpositie van beide bedrijven. De twee bedrijven hopen deze doelstelling te realiseren door elkaars winkelnetwerk te versterken en door Hema artikelen via de supermarkten van Jumbo te verkopen.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam noemt dit een logische stap, maar verwacht niet dat door de samenwerking tussen Hema en Jumbo het competitieve speelveld voor Ahold gaat veranderen. "Het is absoluut geen game changer, maar voor Jumbo wel een goede zet."

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?