• Uitgelicht

Kendrion

Week 46

De koers van Kendrion steeg afgelopen week met 10,8%. Dit was onder andere te danken aan de overname van het Duitse INTORQ.

De opmars van het aandeel begon in augustus, nadat een dieptepunt was neergezet op 14,90 euro na de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

Destijds gaf een analist van NIBC al aan dat de groeiperspectieven goed waren, ondanks de zwakke automotivemarkt. Hij blijft nog steeds bij zijn standpunt. "Vooral op het vlak elektrisch en autonoom rijden liggen kansen."

Overname

Met de overname van het Duitse INTORQ heeft Kendrion een goede zet gedaan, meent de analist. "INTORQ voegt 14% aan de omzet van Kendrion toe en zorgt voor een significante versterking van de positie van het Nederlandse bedrijf in de markt voor industriële remmen."

Kendrion nam INTORQ over tegen een bedrijfswaarde van 80 miljoen euro. In het eerste jaar na de acquisitie zal INTORQ een dubbelcijferige bijdrage kunnen leveren aan de winst per aandeel.

De overname werd destijds gedaan in contanten en daarvoor werd tevens een brugfinanciering van 75 miljoen euro met ING afgesloten. Om de acquisitie te kunnen betalen werd het aandeleninkoopprogramma stilgelegd.

Minder afhankelijk van automotive sector

De NIBC-analist benadrukte ook dat Kendrion door de overname minder afhankelijk wordt van de automotive sector. Deze omzetafhankelijkheid daalt van 63 naar 56%, terwijl ook nieuwe markten voor industriële remmen kunnen worden aangeboord en de positie in China wordt verstrekt.

Bovendien liggen de marges in de industriële tak hoger dan in de automotivemarkt.

Duitse economie

Het aandeel Kendrion kan ook een duwtje in de rug hebben gekregen door beter dan verwachte cijfers over de Duitse economie, zo denken de NBIC-analist en zijn collega van Actiam.

In het afgelopen kwartaal steeg het Duitse bruto binnenlands product, aangepast voor kalendereffecten met 0,1% op kwartaalbasis, terwijl analisten hadden gerekend op een krimp van 0,1%..

Daarnaast lijkt het voornemen van de Amerikaanse president Trump om mogelijk af te zien van extra importheffingen op Europese auto's ook het sentiment te helpen.

Koersdoelverhoging

NIBC verhoogde afgelopen week het koersdoel van 22 euro naar 25 euro, bij handhaving van het koopadvies.

De analist benadrukte dat Kendrion tegenwind ervaart in het automotive segment, maar hij ziet wel licht aan het einde van de tunnel. Voor dit jaar verwacht de analist dat de EBITDA-marge nog uitkomt op 10,9%, maar in 2021 kan dit oplopen richting 13%, door het herstel in de markt en de positieve bijdrage van INTORQ.

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?